Politie Zuid-Holland-Zuid

29/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-03-2009 o Persberichten District I

KASSA DICHT
DORDRECHT Een 39-jarige man uit Dordrecht is aangehouden bij een supermarkt aan de Voorstraat in Dordrecht. De verdachte was daar op zaterdagmiddag 28 maart 2009. Hij maakte zich boos omdat er een kassa ging sluiten. Hij schold een medewerkster uit. Bij een andere kassa ging de man verder met schelden. De 44-jarige bedrijfsleider verzocht de verdachte de winkel te verlaten. De 39-jarige schold ook hem uit en probeerde met zijn vingers in de ogen van de bedrijfsleider te prikken. Hierop overmeesterde men de verdachte en droegen deze over aan de politie.

VERDACHTE VERZET ZICH
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht heeft zich flink verzet bij zijn aanhouding. Agenten gingen op zaterdagavond 28 maart 2009 naar een supermarkt op het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht. Daar dacht het personeel dat de 43-jarige gestolen spullen bij zich had. Agenten fouilleerden hem maar vonden niets. Wel beledigde de 43-jarige de politiemensen en ook een 49-jarige vrouw bemoeide zich hiermee. De politiemensen gingen de 43-jarige aanhouden. Vooral in de politiebus verzette hij zich.

BROMFIETSER OVERLEDEN
DORDRECHT Een bromfietser is in het ziekenhuis overleden. Op zondagmorgen 29 maart 2009 rond 09.15 uur meldde een bewoner dat er een brommer in het water was gereden. Dat gebeurde in de haven bij de Bleijenhoek in Dordrecht. Direct gingen hulpverleners naar de plek van het ongeval. Brandweerduikers gingen in het water op zoek naar het slachtoffer en vonden deze snel. Ambulancepersoneel en medewerkers van de traumahelikopter verleenden hulp maar de toestand van de brommerrijder was zorgwekkend. Een ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam waar de bromfietser later overleed. Waarschijnlijk reed het slachtoffer vanaf de Merwekade en raakte in de bocht de stoep. De bestuurder kwam op de grond terecht en gleed het water in. De politie weet nog niet wie het slachtoffer is en stelt een onderzoek in naar zijn identiteit. Ook zoekt de politie getuigen die het ongeval zagen gebeuren of hier iets van weten. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DOORGEREDEN BIJ CONTROLE
ZWIJNDRECHT Na een achtervolging hebben agenten op de rijksweg A16 bij Zwijndrecht de vijf inzittenden van een auto aangehouden. Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam en het Korps landelijke politiediensten hielden een verkeerscontrole langs de rijksweg A16 bij Zevenbergschen Hoek. Op zondag 29 maart 2009 omstreeks 07.00 uur kwam er een auto aan maar deze reed met hoge snelheid de afrit op naar de controleplek bij het benzinestation. Een politieman gaf nog een stopteken en waarschuwde zijn collegas. Net op tijd sprong hij weg en zag dat de auto hem op korte afstand passeerde. Agenten zetten de achtervolging in en het voertuig met Frans kenteken stopte op de vluchtstrook bij Zwijndrecht. In de wagen zaten vijf mannen van 19 (2x) en 22 (3x) allemaal afkomstig uit Parijs. Bij de controle hielden de politiemensen 23 bestuurders aan omdat zij een te hoog promillage hadden door alcoholgebruik. Ook de belastingdienst deed mee aan de controle en medewerkers hiervan legden beslag op vijf autos.