Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 23 maart 2009

De roerdomp roept in het Ilperveld

Op zondag 29 maart van 13.30 tot 15.30 uur organiseert Landschap Noord-Holland een vaarexcursie in natuurgebied Ilperveld. Op deze eerste dag van de zomertijd begint in het Ilperveld de lente steeds meer te ontluiken. Grote groepen grutto's zijn neergestreken in dit oer-Hollandse veenweidegebied, en ook de wulpen zijn volop aanwezig.

Bovendien is een van de geheimen van het Ilperveld - de roerdomp - weer aangekomen. Bij zonnig weer maken we kans deze bijzondere vogel, met z'n speciale geluid, te horen roepen!

Tijdens de excursie varen we ook naar een ondergelopen weiland. Zo'n plasdras trekt altijd veel vogels. Steltlopers voelen zich er veilig en ze zoeken er voedsel. Grutto's en wulpen zullen we zeker zien, misschien zelfs wel enkele kemphanen.

Iedereen die mee wil varen is van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon. Bent u beschermer van Landschap Noord-Holland, dan betaalt u ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor ¤ 4,50.
Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088 - 006 44 55. Trekt u vooral warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.

Noot voor redacties