Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 9 februari 2009

Middelbare scholieren strijden hardlopend om het Scholenkampioenschap op het racecircuit Zandvoort


- Welk team wordt scholenkampioen van Nederland? -

Op het Circuitpark van Zandvoort, waar normaal alleen racewagens scheuren, krijgen middelbare scholieren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar de unieke kans om te lopen tijdens het 2e Nederlands Scholenkampioenschap op zondag 29 maart 2009. Scholenteams bestaande uit vijf scholieren lopen gezamenlijk een volle ronde van 4,2 kilometer over het racecircuit, waarbij de Tarzanbocht en de Hunzerug natuurlijk niet ontbreken. Nieuw dit jaar is dat scholieren lopen voor het goede doel. Het Scholenkampioenschap vormt een onderdeel van de 2e Runner's World Zandvoort Circuit Run.

De winnende teams mogen zich gedurende één jaar 'Nederlands Scholenkampioen' noemen. Een team bestaat uit vijf scholieren, die gezamenlijk één grote ronde van 4,2 kilometer over het uitdagende 'raceparcours' afleggen. Door de speciale registratiechips, zullen de vier beste tijden van een team tellen voor het klassement. De start van het kampioenschap is om 10.45 uur vanuit de Pitsstraat, waarna de finish voor de eretribune van het circuit plaatsvindt.

PUMA Kledingpakket
Na afloop van het Scholenkampioenschap vindt er een prijsuitreiking plaats voor de beste teams. Het beste jongens- én meisjesteam wint allen een uniek PUMA kledingpakket. Bovendien worden de beste individuele prestaties bij de jongens en meisjes beloond met te gekke prijzen.

Inschrijven
In overleg met de schoolleiding kunnen scholieren een team inschrijven bestaande uit vijf klasgenoten. Een team mag alleen uit vijf jongens of vijf meisjes bestaan. De tijd van de snelste vier uit een team telt voor het Nederlands Scholenkampioenschap. Een school kan meerdere teams afvaardigen.

De kosten zijn ¤ 25,- voor een team van vijf schoolieren, dit is inclusief huur van de chip. Door middel van deze speciale tijdregistratie-chips wordt de individuele tijd exact opgemeten. Online inschrijven kan tot en met uiterlijk zondag 18 maart 2009. Onder de eerste 20 teams die zich inschrijven, worden bovendien PUMA Runningschoenen verloot voor drie teams. Het volledige inschrijfgeld komt ten goede aan Stichting Run4Schools.

Stichting Run4schools
Stichting Run4Schools financiert én organiseert zowel in- als naschoolse sportopvang op drie lagere scholen in het township Mitchells Plain, Kaapstad, Zuid-Afrika. Naschoolse sportopvang is dé manier om kinderen na school uit handen te houden van bendes en te voorkomen dat ze in aanraking komen met drugs, criminaliteit of erger. Bovendien is bewezen dat kinderen beter te helpen zijn door ze met sport en spel weer even kind te laten zijn. Hardlopen is voor Run4Schools de belangrijkste activiteit om geld in te zamelen waarmee de projecten kunnen worden bekostigd.

Alle scholen en/of teams worden gestimuleerd om geld in te zamelen voor dit goede doel. Degene die het meeste sponsorgeld binnenhaalt, wordt beloond met spectaculaire prijzen. Scholieren kunnen zich bovendien laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Bij een minimale sponsoropbrengst van ¤ 18, - ontvangt men een uniek PUMMA-shirt cadeau. Het sponsorformulier kan gedownload worden via de website: www.rwcircuitrun.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht