Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 3 maart 2009

Vrouwen nemen het in Zandvoort op tegen de mannen


- Ladies en Men's Circuit Run op zondag 29 maart 2009 -

Spectaculair onderdeel van de 2e Runner's World Zandvoort Circuit Run op zondag 29 maart 2009 wordt de Men's Circuit Run over 5 km. Dit in navolging van de Ladies Circuit Run die reeds voor het 2e jaar wordt gelopen. Een hardloopevenement waarbij een der onderdelen uitsluitend toegankelijk is voor mannen is uniek in de wereld. Er bestaan al langer hardloopevenementen alleen bestemd voor vrouwen, maar Zandvoort heeft de primeur van een mannenloop. Inschrijven kan nog tot en met zondag 8 maart 2009.

De Ladies en Men's Circuit Run zijn vooral bestemd voor beginnende hardlopers, die nog niet aan de hoofdafstand van 12 km in Zandvoort kunnen deelnemen. Het traject bestaat uit een kleine en een grote ronde over het racecircuit van Zandvoort. Er wordt gestart vanuit de Pitsstraat, daarna volgen de uitdagende beklimmingen van de Tarzanbocht en Hunzerug en er wordt afgesloten met een feestelijke finish voor de eretribune met de zwart/wit geblokte vlag.

Tot op heden zijn de vrouwen voor de Ladiesrun bij deelname royaal in de meerderheid. Zullen de mannen de Tarzanbocht meer vrezen? Of laten zij zich niet kennen en doen zij gewoon mee aan de hoofdafstand van de Zandvoort Circuit Run over 12 km? Totaal zijn er op dit moment ruim 8.500 inschrijvingen. Het organiserende Le Champion verwacht reeds bij deze 2e editie het aantal van 10.000 inschrijvers te passeren.

Inschrijven voor alle afstanden van de Runner's World Zandvoort Circuit Run is nog tot en met zondag 8 maart 2009 mogelijk via www.rwcircuitrun.nl. Op de dag zelf is alleen inschrijving mogelijk voor de Kids Circuit Run van 2,5 km.

Noot aan de redactie (