Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 5 maart 2009

TDR prominenten in Zandvoort aan de start


- Grens van 10.000 deelnemers bij de Zandvoort Circuit Run in zicht -

Op zondag 29 maart 2009 wordt de 2e editie van de Runner's World Zandvoort Circuit Run gehouden. Alle lopers starten vanuit de Pitsstraat en finishen voor de eretribune op het Circuit Park. In 2008 liepen totaal 9.450 deelnemers mee. Naar verwachting zal het evenement dit jaar de grens van 10.000 deelnemers overschrijden. De uiterste inschrijfdatum, zondag 8 maart 2009, komt steeds dichterbij dus schijf nu nog snel in en beleef dit spectaculaire evenement samen met duizenden andere hardlopers.

Tijdens de 2e editie van de Zandvoort Circuit Run verschijnt er weer een grote delegatie van TDR aan de start, waaronder Michel Butter, Martin Lauret, Tom Wiggers en Kristof van Malderen. Trainer Guido Hartensveld is blij met een 12 km wedstrijd. "Atletiek is een sport van cijfers, waarbij we als topsportorganisatie voortdurend gericht zijn op het verbeteren van tijden en records. Maar het is ook wel eens mooi om de strijd juist tegen elkaar aan te gaan, en gelukkig kan dit op een ongebruikelijke afstand", zo verklaart Hartensveld. Bovendien biedt deze afstand een goede training voor zowel de ervaren lopers van TDR als ook de jonge talenten. Hartensveld: "De 12 km is een afstand die elke getrainde hardloper aankan, zonder dat dit van negatieve invloed is op het trainingsschema van mijn lopers. Onze atleten lopen deze afstand regelmatig en de concurrentie in onze groep is groot, ook tijdens trainingen. Ze zullen in Zandvoort net als in de training samen starten, maar gezien het hoge basisniveau weet ik zeker dat onze beste lopers boven komen drijven in de wedstrijd".

Vorig jaar heeft TDR enorm genoten van het bijzonder afwisselende parcours dat de Zandvoort Circuit Run te bieden heeft. Hartensveld: "De heuvels op het circuit waren zwaarder dan verwacht, maar onze lopers zijn gewend om in de heuvels te trainen". Organisator Le Champion genoot vorig jaar van het TDR-collectief, dat in een 'treintje' van start ging door de Tarzanbocht op het Circuit.

Het loopprogramma in Zandvoort is zeer veelzijdig. De hoofdafstand bestaat uit de Zandvoort Circuit Run 12 km, een parcours dat deelnemers over het racecircuit, het strand en door het centrum van Zandvoort voert. Verder zijn er twee looponderdelen speciaal voor bedrijven, te weten de Businessloop 12 km en de Grand Prix Marathon Estafette, die mede georganiseerd wordt door Rotary Zandvoort. Tijdens de Grand Prix Marathon Estafette loopt men met een team in estafettevorm tien ronden op het circuit van 4,2 km totdat de afstand van de marathon is bereikt. Er kan ook gekozen worden voor een kortere afstand, waarbij de mannen de Men's Circuit Run 5 km lopen en de vrouwen de Ladies Circuit Run 5 km. Voor kinderen is er de Kids Circuit Run van 2,5 km en middelbare scholieren kunnen deelnemen aan het Nederlands Scholenkampioenschap over 4,2 km.

Kijk voor een sfeerimpressie het filmpje op de website www.rwcircuitrun.nl. Zie tevens de website voor meer informatie en inschrijven tot en met zondag 8 maart 2009.

>
Noot aan de redactie (