Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

29 Maart: Vlampijp Workshopdag in Utrecht

Exclusieve workshops tijdens inspirerende Vlampijp Workshopdagen

Utrecht, 16 maart 2009 - Werken in het atelier van een kunstenaar onder begeleiding van een kunstenaar? Dat kan tijdens de Vlampijpateliers Workshopdag op 29 maart.

Kunstenaars van de Vlampijpateliers organiseren dit jaar weer workshopdagen in hun ateliergebouw aan de Vlampijpstraat. Ieder verzorgt tijdens deze dagen een unieke workshop in zijn eigen atelier: van schilderen en etsen tot werken met klei of muziek. Deelnemers kiezen voor een specifieke workshop, maar er wordt wel gezamenlijk geluncht en de dag sluit af met een borrel. Op deze manier kunnen de deelnemers aan de slag met één van de aangeboden technieken maar ook ervaringen uitwisselen met deelnemers van de andere workshops.

Kennis maken met tekenen en schilderen kan bij Marieke Maagdenberg. Maar er kan ook geschilderd worden op doek bij Lou Vos en Annet van den Heuvel. Je kunt tekenen naar naaktmodel bij Daphne de Groot of leren experimenteren met tekenen bij Annelies Bloemendaal. Op ritmes werken met natuurlijke materialen kan bij Dorothé Arts en bij Inge Zeelen kun je schilderen op Afrikaanse muziek. Peter Hazen brengt muziekliefhebbers de beginselen van muziektheorie bij en bij Mark Luiken ga je naar huis met een eigengemaakt glas-in-lood raampje. Ambachtelijk etsen leer je bij Juul Rameau. Of lekker met je handen in de klei bij Jolanda Drukker. Liever werken in was? Dat kan bij Renata Berk. In een hippe zomerjurk de deur uit? Maak dan je eigen ontwerp van 2e handskleding bij Marleen Huijing. Specifieke informatie over de afzonderlijke workshop is te vinden op de website van de Vlampijpateliers.

De dag begint om 10.00 uur en sluit af om 17.00 uur. De kosten voor deelname aan een workshop bedragen ¤ 60,-. Dit bedrag is inclusief lunch en consumpties. Bij enkele workshops moeten extra materiaalkosten worden betaald; informatie hierover vind je op de website of krijg je bij aanmelding toegestuurd.

Geen tijd op 29 maart? Geen nood, 14 juni en 29 november zijn er opnieuw Vlampijp Workshopdagen.

Opgave voor een workshop kan via info@vlampijpateliers.nl of 06 15597619 (Dorothé).

Vlampijpateliers, Vlampijpstraat 50 3534 AR Utrecht www.vlampijpateliers.nl

----------

Beeldmateriaal (high res):

ga naar http://www.vlampijpateliers.nl/m_fotoos.html voor hoog resolutie beeld.