Ingezonden persbericht


EIGENAREN VERENIGING
DE STOERE HOUTMAN

PERSBERICHT

De Stoere Houtman organiseert 29-31 maart 2009 Europese Meeting over Schone Energie

Minister Cramer ontvangt eerste boekwerkje 'Bewoners voor een Duurzaam Europa'

De Stoere Houtman, bewonersvereniging in de Arnhemse 'Vogelaar-wijk' Presikhaaf, is gastheer voor de derde consortium-meeting van het Europese PATH-2-RES-project: 'de paden naar het gebruik van duurzame energiesystemen'.

In het Europese PATH-project vergelijken verschillende regio's (naast Arnhem: Duinkerken, Gdansk, Gothenborg en Valencia) hoe overgestapt wordt van conventionele, fossiele energiesystemen naar systemen op basis van duurzame energiebronnen.

De bewonersvereniging De Stoere Houtman organiseert de meeting en het programma eromheen en wordt daarbij ondersteund door de gemeente Arnhem en de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Voor deze Europese meeting heeft De Stoere Houtman een Nederlands-Engelstalig boekje samengesteld met haar 'statements' op energie-gebied, 'Bewoners voor een Duurzaam Europa'. Want zij werkt aan de opbouw van een Europees netwerk: 'Communities for a Sustainable Europe'. Daarom is ook een vertegenwoordiger uitgenodigd van het Britse CO2-neutrale dorp Ashton Hayes.

Hoogtepunt van de meeting zit al aan het begin in de openingsreceptie, als de eerste exemplaren van 'Bewoners voor een Duurzaam Europa' worden uitgereikt aan de Minister van Ruimte en Milieu, Jacqueline Cramer, aan de Arnhemse Wethouder van Economische Zaken, Rita Weeda, en aan de voorzitter van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Jaap Modder. Deze openingsreceptie begint zondagmiddag 29 maart om 16.00 uur in de Witte Villa Sonsbeek, Tellegenlaan 3, in Park Sonsbeek te Arnhem.

Andere programmapunten zijn presentaties over Arnhem-Waterstofstad, over Ashton Hayes en over PATH-2-RES. in de Witte Villa Sonsbeek op dezelfde zondagmiddag. Maandag 30 maart worden de PATH-deelnemers ontvangen door De Stoere Houtman in Presikhaaf.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Noten voor de redactie:
Jaap Huurman, 06-24240111, jaaphuurman@hotmail.com, verstrekt graag overige informatie Om logistieke redenen verzoeken we u om, wanneer u zondag 29 maart wilt komen, dat tevoren te melden aan jaaphuurman@hotmail.com -----------------------
Ontstaan: uit boosheid in 2000 vanwege aankoop-sloop-nieuwbouwplannen van gemeente. Doel: samen met gemeente en Rijn IJssel College werken aan vernieuwing van onze woningen en woonomgeving, incl. nieuwbouw op plek van de scholen, met subsidie van ¬ 500.000 van het VROM-Ministerie voor idee- en planvorming, met hulp van a werken aan vernieuwing van onze woningen en woonomgeving, incl. nieuwbouw op plek van de scholen, met subsidie van E500.000 van het VROM-Ministerie voor idee- en planvorming, met hulp van adviseurs en vooral de inzet van bewoners (sluit je aan voor E12 per jaar en doe mee!) Werken aan: speeltuin, afsluiting portieken, ontmoeting, verbeterplannen, nieuwbouw, schone energie, enz., enz.


---- --