Gemeente Delft

Delftse Levende Etalagedag

Workshop voor deelnemers Delftse Levende Etalagedag

Deelnemers aan de eerste Delftse Levende Etalagedag, die zaterdag 4 april in Delft wordt gehouden, kunnen komende zondag, 29 maart, een aantal motiverende workshops volgen. Bij de VAK, centrum voor de kunsten en Grand Café Verderop (Westvest 9) maken de deelnemers onder andere kennis met paspoppendans en krijgen ze tips & tricks over aankleding en

make up. De workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Afgelopen zondag, 22 maart, was er al een Inspiratiebijeenkomst voor deelnemende etalagehouders. In restaurant Moodz lieten ruim dertig deelnemers zich motiveren en inspireren. Tijdens de bijeenkomst deden zij ideeën op en hielpen theatermakers en andere creatievelingen hen bij het bedenken van onderwerpen.

Inmiddels hebben zich al bijna negentig winkeliers gemeld voor de eerste Delftse Levende Etalagedag. Het initiatief was de winnende inzending bij de evenementenwedstrijd Delftse Nieuwe die vorig jaar op initiatief van de gemeente Delft in het leven is geroepen. Dit jaar krijgt de wedstrijd een vervolg. Men kan ideeën nog tot 15 april inzenden.

De happening wordt 4 april geopend door wethouder Lian Merkx van Cultuur en door de bedenker van het evenement, Elize Zwerver. Na de openingshandeling op de Markt treffen bezoekers in de gehele (binnen)stad van Delft etalages aan, waar Delftenaren iets uitbeelden.

Wethouder Lian Merkx is heel blij met het evenement. 'De organisatie is voortvarend aan de slag gegaan en heeft alleen al door het aantal etalages gezorgd voor een succesvolle eersteling. Ik had wel gehoopt, maar niet gedacht dat er zoveel belangstelling voor zou zijn. Ik verwacht 4 april duizenden bezoekers die kennis maken met de Delftse creativiteit.'

Noot voor de redactie: (