Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Louis Hartlooper Complex lanceert nieuw evenement: Klassiekers & Lunch Filmklassieker Casablanca op het grote witte doek in Utrecht

Utrecht, woensdag 25 maart 2009 - Op 29 maart start een nieuwwe zondagse filmervaring in het Louis Hartlooper Complex. Iedere laatste zondag van de maand wordt een bijzondere filmklassieker aangeboden aan het publiek, waarbij een explicateur de film inleidt. Na de visuele belevenis in de zaal kan het publiek napraten onder het genot van een heerlijke lunch en inspirerende muziek.

De primeur van Klassiekers & Lunch is de film Casablanca, van regisseur Michael Curtiz. Een romantische klassieker met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman die in Casablanca tijdens de oorlog moeten kiezen tussen liefde of heldhaftigheid. Celliste Cora verzorgt op deze morgen enkele delen uit suites van J.S. Bach voor en na de film.

Casablanca (1942)
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, is de cynische, verbitterde Amerikaan Rick Blaine (Humphrey Bogart) eigenaar van een nachtclub in Casablanca, in het westen van Marokko. Hij krijgt allerlei klanten over de vloer: soldaten van Vichy-Frankrijk, Nazi officieren, vluchtelingen en kleine criminelen. Het maakt Rick niets uit, hij zorgt alleen voor zijn eigen hachje. Maar plotseling duikt zijn oude geliefde Ilsa Lund (Ingrid Bergman) op, samen met haar echtgenoot Victor, een verzetsstrijder. Rick heeft speciale reisdocumenten in bewaring, waarmee Victor kan vluchten uit Casablanca, maar het pijnlijke verleden met Ilsa staat in de weg. Uiteindelijk moet Rick kiezen tussen de liefde of heldhaftigheid.

Zondag 29 maart | 11:00 - 14:00 uur | Casablanca
¤ 15,- (Film & Lunch) | ¤ 7,50 (alleen film) Reserveren: 030 2320450 (aanbevolen)

Inhoudelijk programma 29 maart:
11:00 uur Inloop in Das Kabinett
11:30 uur Casablanca
13:15 uur Lunch in Das Kabinett

Overige data Klassiekers & Lunch in 2009:
26 april, 31 mei, 28 juni, 25 oktober, 29 november

EINDE PERSBERICHT

Contactgegevens:

Anke Nicolai
Publiciteit & Evenementen
T: 030 2320452

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
www.hartlooper.nl