Eerste Obesitas Challenge Run startpunt voor duurzaam afvallen


AMSTERDAM, 20090123 -- Zondag 29 maart organiseert NewHabits Online Zorg de eerste landelijke prestatieloop van 5 kilometer voor mensen met overgewicht. Meer bewegen blijkt een noodzakelijk onderdeel in de duurzame aanpak van obesitas.

Duurzame gewichtsbeheersing vergt een gelijktijdige leefstijlverandering op de verschillende gebieden voeding, emotiemanagement en bewegen. Of je nu 5 of 20 kg bent afgevallen, of dát juist graag wilt, meer bewegen blijkt één van de succes factoren.

De eerste NewHabits Obesitas Challenge Run is bedoeld als landelijke ontmoetingsdag voor beginnende lopers die een begin maken met duurzame gewichtsbeheersing. Iedereen die de uitdaging van 5 km wil aangaan is op 29 maart om 11.00 uur van harte welkom.

De prestatieloop begint om 11.00 uur bij restaurant la Place, Westerheide 2, 1251 ET Laren. Het parkoers gaat daarna over de Westerheide, het prachtige daarbij gelegen heidegebied.

NewHabits Online Zorg behandelt in samenwerking met Mesos Medisch Centrum Utrecht mensen met obesitas. De behandeling resulteert in duurzame gewichtsafname De behandeling is geen dieet maar een geïntegreerde aanpak gericht op gedragsverandering en gewichtsbeheersing. Deze manier van online behandelen is in Nederland ontwikkeld en uniek in de wereld.

In Nederland heeft bijna 11% van de bevolking obesitas (ernstig overgewicht). Tussen 1981 en 2005 is dit percentage bijna verdrievoudigd. Jaarlijks bedragen de directe kosten van zorg voor mensen met ernstig overgewicht 500 miljoen euro. De indirecte kosten worden geschat op 2 miljard. Hiermee is obesitas één van de duurste ziekten. Het aantal kinderen met obesitas verdubbelde de laatste 6 jaar tot 150.000. Uit onderzoek blijkt dat de preventie van obesitas kosteneffectief is.

www.newhabits.nl





Ingezonden persbericht