Pedro Luis Ferrer: Cubaanse legende treedt op in Nijmegen


"Een unieke avond uit voor jong en oud, met en zonder danservaring"

NIJMEGEN, 20090224 -- Eén van de belangrijkste vertolkers van de "Nueva Trova", de Cubaanse muziekstroming die onder andere door de Buena Vista Social Club ten gehore wordt gebracht, Pedro Luis Ferrer treedt op 29 maart op in het Lux Theater in Nijmegen. Het initiatief is in handen van Hennes Latin Stage (www.henneslatinstage.nl), organisator van Cubaanse culturele evenementen voor een breed publiek.

Liefhebbers van Cubaanse muziek komen goed aan hun trekken. De legendarische zanger, muzikant en componist Pedro Luis Ferrer komt naar Nederland. Hij treedt op in Muziekgebouw het Bimhuis in Amsterdam en in het Lux Theater in Nijmegen. Samen met zijn broer Raul en zijn dochter Lena, brengt hij de mooiste "Nueva Trova" ten gehore. Muziek gebaseerd op traditionele Cubaanse ritmes die in de jaren zeventig ontstonden.

Ferrer is in Cuba een levende legende. Doordat hij de stem van het volk op geheel eigenwijze vertolkt weet hij bij hen een gevoelige snaar te raken. Ook bij ons zal Ferrer indruk maken. Zijn muziek is gevoelig, ingetogen maar ook dansbaar. Zelf zegt hij: "Ik ben mijn eigen versie van Cubaans zijn. Ik ben mijn eigen versie van Son. Ik ben mijn eigen versie van Trova. Ik ben zelfs mijn eigen versie van de Cubaanse revolutie."

De "kritische troubadour", zoals hij ook wel wordt genoemd, wordt door Hennes Latin Stage (www.henneslatinstage.nl) naar Nijmegen gehaald. De non-profit organisatie die ook verantwoordelijk is voor het gelijknamige salsapodium tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Zij willen op deze manier een breed publiek in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de Cubaanse muziek. Van snelle Timba tot de meer ingetogen Son.

Het optreden van Pedro Luis Ferrer past dan ook goed op het programma. Het is uitermate geschikt als luisterconcert en zal ook menig salsadanser aanspreken. Het is een unieke kennismaking met een bijzondere muzikant, een buitengewone cultuur en een geheel eigen manier van uitgaan. Een avond voor jong en oud. Met of zonder danservaring. Reserveren wordt aangeraden.

Informatie en reserveringen:

Datum: Zondag 29 maart 2009
Plaats: Lux Theater, Mariënburg 38-39, 6511 PS, NIJMEGEN
Aanvang: 21.00 uur
Entree: Vvk ¤ 16,00, deur ¤ 18,00
Reserveren: 0900-5894636