Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LITERAIR JEUDGFESTIVAL BOEKIDS

Zondag 29 maart 2009

PROGRAMMA BOEKIDS 2009 BEKEND!

Boekids is hét festival dat literatuur voor kinderen en jongeren op een unieke manier combineert met andere kunstvormen. Een stoer festival dat is uitgegroeid tot het grootste literaire jeugdfestival van Nederland. Boekids heeft dit jaar een nieuwe vorm en een nieuwe locatie: de historische panden aan het statige Lange Voorhout in Den Haag. Deze prachtige omgeving wordt op 29 maart 2009 omgetoverd tot een leesparadijs voor kinderen van 4 tot 14 jaar, eigenlijk voor iedereen die houdt van verhalen. Boekids brengt een opzienbarend programma met bekende en nieuwe schrijvers, artiesten, illustratoren, workshops, multimedia en beeldende kunst.

Theater Diligentia, Raad voor de rechtspraak en Van Lanschot Bankiers

De editie 2009 van Boekids speelt zich af in Theater Diligentia, de Raad voor de rechtspraak en Van Lanschot Bankiers. Huub van der Lubbe (De Dijk) en het multiculturele orkest van Josef Nitsch openen het festival spectaculair met een swingende jazzversie van het muzieksprookje Peter en de Wolf. En er is nog veel meer, zoals de spannende ontmoeting van rappers en dichters, met Ali B, Yes-R, Jaap Robben en Edward van de Vendel. Maar ook: griezelen en lachen met schrijver Paul van Loon en zijn band Ander Gespuis.

De schrijvers en illustratoren die optreden op Boekids 2009: Jan Terlouw, Lulu Wang, Bart Chabot, Marjon Hoffman, Sieb Posthuma, Jan Paul Schutten, Mylo Freeman, Michael Tjoen-A-Choy en Manon Spierenburg. Verder presenteren Maureen du Toit, Simone van der Vlugt, Clark Accord, Rindert Kromhout en Mark en Marie-Louise Sekrève hun nieuwste kinderboeken.

Boekids heeft dit jaar voor het eerst een internationaal Engelstalig programma met de auteurs Mathilde Stein en Jan Michael.

Mevrouw Ten Kate verzorgt goedbedoeld onhandig de presentatie op het hoofdpodium. De algehele orde wordt op een vrolijke wijze gehandhaafd door Piet Polies.

Pulchri Studio

Speciaal voor Boekids 2009 komen Jip en Janneke, Pim en Pom, Pluk van de Petteflet en Floddertje naar Pulchri Studio! Van 14 maart tot 5 april 2009 is er in Pulchri Studio een exclusieve tentoonstelling met origineel werk van Fiep Westendorp, bekend van haar illustraties bij het werk van Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G.Hoekstra. Deze tentoonstelling maakt onderdeel uit van een educatief project dat in februari start op scholen. Tijdens het festival is Pulchri Studio dé plek als je zelf aan de slag wilt bij onze workshops met bekende illustratoren.

Beeldpoëziewedstrijd Vreemde Vogels

In de aanloop naar het festival organiseert Boekids de beeldpoëziewedstrijd Vreemde Vogels. Kinderen van 8-14 jaar maken een kunstwerk gecombineerd met een gedicht. De mooiste resultaten worden geselecteerd voor de finale op 29 maart 2009, met een spannende prijsuitreiking voor de winnaars. De hoofdprijs is een reis naar het Boekids festival in Suriname.

Voor het laatste nieuws over het programma, Vreemde Vogels en andere zaken, kijk op www.boekids.nl

Tot ziens op Boekids 2009!


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht