Gemeente Zandvoort


Comité Dorpsfeest Circuitrun 2009 Zandvoort presenteert programma

19-01-2009

29 maart is de tweede Zandvoort Circuitrun. Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang. Daar horen onverwachte uitstapjes bij.

Egmond
Deze maand ging de bedrijvencontactfunctionaris mevrouw H. Jansen in Egmond kijken hoe daar de bekende halve marathon is geregeld. 'Het loopgedeelte super, maar het alles erom heen is heel magertjes', meldde zij daags na haar bezoek. Dat moet in Zandvoort beter.

Verrassen
Jansen: 'Ik wil dat het er dit jaar in ons dorp super uitziet. Niet alleen de lopers en hun 'fans', maar ook de bezoekers uit de regio, die op de zondag toch al naar Zandvoort komen, moeten verrast zijn door alle leuke, sportieve en spannende dingen.'

Feest
De bedrijvencontactfunctionaris was trouwens niet alleen in Egmond. Ze was samen met nog enkele leden van het comité Dorpsfeest Circuitrun 2009. Hun uitgangspunt: dit jaar met de circuitrun een groots dorpsfeest organiseren.

Oprichten
Het comité Dorpsfeest Circuitrun 2009 is opgericht om van de tweede circuitrun een groots feest te maken, waarbij het centrum van Zandvoort maximaal inhaakt op het loopevenement, waardoor inwoners en ondernemers profijt trekken van de circuitrun.

Tweede keer beter
Iets waaraan het ontbroken heeft toen de circuitrun voor de eerste keer gelopen werd. Als het aan hen ligt wordt de tweede circuitrun een bruisend dorpsevenement, waarop bewegen, gezondheid en lekker in je vel zitten centraal staan.

Programma
Van die missie is het comité Dorpsfeest Circuitrun 2009 doordrongen. Medio januari is men weer bijeengekomen om de plannen verder uit te werken. Dat levert een leuke programmering op. Onderaan ziet u -op steekwoorden- wat er allemaal gaat gebeuren.

Op naar de 15.000
Het zou wel eens een bijzonder groot dorpsfeest kunnen worden. Liepen vorig jaar, tijdens de eerste Zandvoort Circuit Run ruim 9.000 deelnemers mee, dit jaar wordt gerekend op circa 15.000 deelnemers. Een massale toeloop naar Zandvoort dus, die ook meer van de organisatoren zal verlangen.

Veel dingen regelen
Het parkeren, de verkeersstromen, de veiligheid, de vergunningen, het opruimen vuil etc . etc. Het zal allemaal in goede banen geleid moeten worden. Maar goed dat de badplaats kan bogen op een rijke werkervaring.

Trainingsweekend
Voor al die lopers wordt er dit jaar wat extra's georganiseerd. In het weekend van 31 januari/1 februari wordt er een trainingsweekend georganiseerd met medewerking van onder andere Dolf Jansen, Kamiel Maase en Gerard Nijboer.

Rotary Zandvoort
Ook dit jaar zal er onder auspiciën van Rotary Zandvoort een estafette marathon run worden georganiseerd waarvoor bedrijven en instellingen zich kunnen inschrijven - de opbrengst zal aan een goed doel worden geschonken.

Bijdrage
Het college van B&W stelt binnenkort aan de gemeenteraad voor om een substantiële subsidie aan het evenement toe te kennen, volgens afspraak van vorig jaar, en dus een subsidieverstrekking in afbouwende zin, omdat de organisatiekosten steeds meer door sponsoren gedragen moeten worden.

Nadere informatie op de website www.rwcircuitrun.nl. Raadpleeg ook: www.dorpsrun-zandvoort.nl

Programmering (onder voorbehoud)

Gasthuisplein
Conny Lodewijk met Studio 118, dans, muziek en cabaret, twee voorstellingen van een half uur om 15.00 en 16.00 uur Turnvereniging OSS met demonstratie op de lange mat Zandvoorts mannenkoor
Quatro BT, 4 jonge Zandvoortse ondernemers

Muziekpaviljoen
Seizoensopening met gezellige muziek

Kerkplein
13.00 uur - 17.00 uur Muziekoptreden verzorgd door Roy van Buuringen

Raadhuisplein
Dorpsestafette

Haltestraat
Sportdemonstratie door Kenamju