Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 10 maart 2009

Individuele inschrijving Zandvoort Circuit Run gesloten


- Bedrijven- en Scholenteams kunnen nog enkele dagen inschrijven -

Zondag 29 maart 2009 vindt de 2e editie van de Runner's World Zandvoort Circuit Run plaats. Afgelopen zondag is de individuele inschrijving voor dit unieke en spectaculaire hardloopevenement gesloten. Bedrijven- en Scholenteams kunnen nog enkele dagen langer inschrijven. Over ruim twee weken zullen naar verwachting 9.500 deelnemers starten vanuit de Pitsstraat en een per onderdeel verschillend parcours op en rond het racecircuit afleggen. Alle lopers eindigen met een feestelijke finish voor de eretribune. Het aantal inschrijvingen is nagenoeg gelijk aan de 9.450 deelnemers die in 2008 meededen. Organisator Le Champion is blij met deze consolidatie voor een tweede editie.

Voor bedrijventeams die willen meedoen aan de 12 kilometer Businessloop of de Grand Prix Marathon Estafette (10 ronden X 4,2 kilometer) bestaat nog wel de mogelijkheid om in te schrijven tot uiterlijk maandag 16 maart. Ook is het nog mogelijk in te schrijven voor het Scholenkampioenschap tot en met woensdag 18 maart. Teams bestaande uit vijf scholieren lopen gezamenlijk een volle ronde van 4,2 kilometer over het racecircuit, waarbij de Tarzanbocht en de Hunzerug natuurlijk niet ontbreken. Het beste jongens- en meisjesteam winnen een PUMA kledingpakket en mogen zich gedurende één jaar 'Scholenkampioen' noemen. Alléén de allerkleinste hardlopertjes (vanaf 6 jaar) kunnen op de dag zelf nog inschrijven voor de Kids Circuit Run 2,5 km tussen 9.00 en 10.00 uur. Dit kan voor slechts ¤ 2,- in de Runnerstent op het Circuit Park Zandvooort.

Organisator Le Champion, bekend van de Dam tot Damloop en de Amsterdam Marathon, koos onder andere voor Zandvoort als locatie voor een nieuw hardloopevenement, omdat de badplaats per openbaar vervoer zeer goed bereikbaar is. Le Champion is dan ook verheugd dat de NS bereid is om extra treinen in te zetten voor dit relatief nieuwe evenement. Op een warme zomerdag trekt men vaak al massaal met de trein naar Zandvoort om te genieten van het strand en de zee, maar nu lijkt het er op dat ook in maart Zandvoort gastheer is voor vele inwoners uit het land.

Zie voor meer informatie en een sfeerimpressie het filmpje de website: www.rwcircuitrun.nl.

Noot aan de redactie (