Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Deventer, 16 maart 2009

VERRECK ZONDAGMIDDAG (2e editie)
ZONDAGMIDDAGSALON VOL HUMOR EN ACTUALITEIT

De Vereniging Cultuur Grote Kerkhof - VCGK - organiseert in samenwerking met ArtNik uitgaven een speciale editie van dit spiksplinternieuwe programma. Op 29 maart a.s. zal in Sociëteit De Hereeniging de tweede aflevering plaatsvinden van 'Verreck Zondagmiddag'.

Na de verrassende aftrap van dit nieuwe programma op
1 maart jl. wordt er door de VCGK op 29 maart - de dag dat de zomertijd begint!- een vervolg gegeven aan dit voor Deventer unieke 'Rendez Vous Winterprogramma'. Tijdens de eerste aflevering werd het publiek o.a. getrakteerd op de onlangs gevonden originele Deventer songtekst van het nummer 'Yesterday' van The Beatles, werden de prachtige beelden die Alied van der Meer en Heleen Bosma van het Overijsselse landschap maakten vermengd met de indringende gitaarklanken van Paul Pleijsier, ontstond een hilarische confrontatie met de Grijze Massa (hiphoppers met verstand) en werd er genoten van een dierbaar Wolkersiaans overblijfsel van de Oudejaarsconférence van Jan Kruse.

Reeds vier winterseizoenen op rij sleuren Paul Pleijsier en Marcel Verreck hun bezoekers met hun bonte en altijd verrassende zondagmiddagprogramma door de donkere winterdagen. Na hun succesvolle programma in het Bellevue Theater te Amsterdam zijn ze nu ook geland Deventer.

Marcel Verreck, op gitaar begeleid door zijn theatermaatje Paul Pleijsier, neemt in anderhalf uur sprekend en zingend de actualiteit door. Met drie uiteenlopende gasten uit de literaire, theatrale en muzikale wereld wordt de randen van het goede gesprek verkend. In de afgelopen jaren waren er spetterende optredens van onder andere Vincent Bijlo, Najib Amhali, Lenette van Dongen, Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, en ga zo maar door. Een simpele formule voor een aangename middag. ''Kom maar hier, want hier is het fijn,'' zingt Marcel Verreck in zijn openingsnummer. ''Hier is drank, liefde en kunst.''

In deze tweede Deventer zondagmiddagmatinee ontvangt Marcel Verreck de volgende gasten:
* Loes ten Anscher. Als beeldend kunstenaar werkt Loes aan een breed scala van projecten. Wie kent bijvoorbeeld de Queestebox, en wat kan je daar nu weer mee?
* Martin van de Vrugt, (singer/songwriter) de Deventer Dylan. Martin timmert nog altijd hard aan de weg met zijn muzikale performance. We kunnen de komende tijd veel van hem verwachten.
* Jos Paardekooper, een literaire en theatrale alleskunner. Hoe is z'n functie als Deventer Stadsdichter verlopen? Wie wordt z'n opvolger? En nog veel meer.

De bar is om 16.00 uur open en van 16.30 tot 18.00 uur is Marcel Verreck uw gastheer. En wie dat wil, is voor het voetballen weer thuis...

Initiatief: Vereniging Cultuur Grote Kerkhof (VCGK) in samenwerking met ArtNik uitgaven Locatie: Sociéteit De Hereeniging (Grote Poot/Grote Kerkhof) Aanvang: vanaf 16.00 uur.
Prijs: ¤ 12,-
Voorverkoopadressen: Boekhandel Praamstra (Keizerstraat), Eetcafé De Zevende Hemel (Grote Kerkhof) en Sociëteit De Hereeniging (Grote Poot).

Meer informatie over dit persbericht:
ArtNik uitgaven | tel. (0570) 66 71 00 | email: info@artnik.nl www.grotekerkhof.nl | www.marcelverreck.nl