Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 17 maart 2009
Nummer: 11

De Smaak van Vathorst

Onder de titel 'De Smaak van Vathorst' wordt op zondag 29 maart weer tweemaal een culinaire rondleiding per fiets georganiseerd. De rondleiding met een 6-gangen menu biedt, naast aandacht voor de wijk, een kijkje bij de 6 restaurants van Vathorst. De rondleidingen starten beide bij het I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2 te Amersfoort. De eerste rondleiding begint om 12.30 uur en de tweede om 13.30 uur. De duur van een rondleiding is ongeveer 4 uur. U kunt een fiets reserveren.

De eerste pioniersfase van Vathorst zit erop. De bewoners raken gewend aan hun nieuwe huis. De tijd breekt aan om erop uit te gaan en kennis te maken met de omgeving. Ook Amersfoorters beginnen te wennen aan het feit dat over de A1 nog een stadsdeel binnen bereik ligt. Men wordt nieuwsgierig! Natuurlijk zijn er veel meningen over de nieuwbouw. Men vindt iets mooi of men vindt iets lelijk. Smaken verschillen nietwaar! Voor iedereen geldt dat het altijd leuk is om even een kijkje te nemen, wat uitleg te krijgen en de sfeer te proeven.

'Prettig ritme van bewegen en lekker eten'
Smaken en proeven doet u bij uitstek bij de 6 restaurants die Vathorst inmiddels rijk is. Zes restaurants en eetcafés ontvangen u 's middag met alle egards, en serveren hun fijnste dranken en gerechten. Enkele reacties van de eerste 'Smaak': 'Ik ga 'm zeker nóg een keer doen'; 'Een prettig ritme van bewegen en lekker eten' en 'De sfeer is in elke gelegenheid nét even anders: van licht en kleurrijk; tot stijlvol Engels en huiselijk'.

Aanmelden
Om mee te doen aan De Smaak van Vathorst kunt u zich tot 27 maart aanmelden bij het I-Centrum Vathorst, via telefoonnummer 033-4511012 of via e-mail: I-Centrum@vathorst.com. Per rondleiding kunnen 15 personen deelnemen*. De kosten van de rondleiding bedragen ¤ 35,- per persoon (excl. drankjes).

De Smaak van Vathorst is een initiatief van het Informatiecentrum Vathorst (www.vathorst.com), met medewerking van 6 restaurants:

Houtrust (www.houtrust.com)
Eetcafe DimS (www.eetcafedims.nl)
De Stadskamer (www.destadskamer.nl)
De Boengerd (www.deboengerd.nl)
Praq (www.praq.nl)
De Eetkamer (www.dekamers.nl)

De Smaak van Vathorst: zondag 29 maart 2009, start om 12.30 uur en 13.30 uur bij het I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2 in Amersfoort. De kosten bedragen ¤ 35,- per deelnemer, ter plekke te voldoen. De Smaak van Vathorst wordt elke twee maanden georganiseerd. De eerstvolgende 'Smaak' vindt heel toepasselijk plaats op 24-05-09, tijdens de dagen van 'Proef Amersfoort'.


*bij slecht weer kan de rondleiding worden geannuleerd, er zal dan melding van worden gemaakt op de website: www.vathorst.com.