Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht

Zeist 20 maart 2009

Carice van Houten lanceert apenbus van WNF in Zeist

De mensapen staan de komende maanden centraal in de Sta voor Aap-campagne van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Onderdeel van deze campagne is de zogenaamde apenbus die elke provincie bezoekt. In de bus kunnen kinderen hun eigen Sta voor aap-commercial voor het WNF maken. Op zondag 29 maart vanaf 13.30 uur staat de bus bij het WNF in Zeist. WNF-ambassadeur Carice van Houten is erbij en cast de kinderen voor de commercial. Daarna beantwoordt ze hun vragen tijdens een kinderpersconferentie.

Sta voor aap met het WNF!

De afgelopen 50 jaar is het aantal mensapen gehalveerd. Als we zo doorgaan zijn we de mensapen straks misschien wel allemaal kwijt. En wie staat er dan voor aap? Het WNF gaat op 10 cruciale plekken in Afrika en Azië alles op alles zetten om de mensaap niet te laten uitsterven. Dit heet het Aap in Nood-p!an. Door dit Aap in Nood-p!an te steunen helpt het Nederlandse publiek het WNF om de mensaap voor uitsterven te behoeden. Met hun steun kan het WNF extra patrouilles inzetten om jacht en illegale houtkap tegen te gaan, ontheemde orang-oetans terugzetten in de vrije natuur en de lokale bevolking helpen om geld te verdienen aan het bos en mensapen, zonder dat die daar schade van ondervinden.

Carice van Houten cast kinderen voor Sta voor aap-commercial in apenbus van WNF

Onderdeel van de Sta voor Aap-campagne is de apenbus. In deze bus kunnen kinderen vertellen waarom zij vinden dat de mensaap niet mag uitsterven en hun eigen Sta voor aap-commercial opemen. De apenbus start zijn tour bij het kantoor van WNF in Zeist op zondag 29 maart as. om 13.30 uur. Carice van Houten is die dag op zoek naar kinderen die voor aap willen staan door op te treden in de Sta voor aap-commercial.

Carice van Houten opent samen met de directeur van het WNF, Johan van de Gronden, de bustour. Zij nemen als eerste plaats in de bus en treden samen op in de Sta voor aap-commercial. Nadat zij zelf op het doek zijn vastgelegd maken maximaal 30 kinderen via een verloting kans op een filmshoot in de apenbus. De gemaakte filmpjes zijn later te zien en te downloaden via You Tube.

Kinderpersconferentie

Omdat kinderen de hoofdrol spelen in de Sta voor aap-commercials organiseert het WNF op 29 maart een persconferentie die speciaal op kinderen is gericht. Kinderen mogen Carice van Houten alles vragen over haar ambassadeurschap en de ontmoeting die zij in januari had met de berggorilla's in Rwanda. Johan van de Gronden, de directeur van het WNF, kan alles uitleggen over de Sta voor aap-campagne van het WNF.


---