Tentoonstelling Tekens van leven en dood.

29/03/2009 16:46

Vrije Academie Den Haag

Op vrijdag 27 maart om 17.00 uur opent in Gemak de tentoonstelling Tekens van leven en dood. GEMAK is een samenwerkingsverband tussen het Gemeentemuseum Den Haag en de Vrije Academie Werkplaats voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

De tentoonstelling omvat tekeningen van zestien hedendaagse kunstenaars uit de Collectie Hedendaagse Tekeningen van de Provincie Utrecht. In de expositie is werk te zien van Erik Andriesse, David Bade, Marlene Dumas, Paul van der Eerden, Helen Frik, Dan Geesin, Natasja Kensmil, Juul Kraijer, Erik van Lieshout, Matthew Monahan, Ronald Ophuis, Charlotte Schleiffert, Roland Sohier, Dieuwke Spaans, Elly Strik en Michael Tedja.

De Provincie Utrecht heeft in 1985 het initiatief genomen een collectie hedendaagse tekeningen samen te stellen van Nederlandse of in Nederland werkzame kunstenaars. Doelstelling is een representatief overzicht te geven van ontwikkelingen in de hedendaagse tekenkunst. Ter conservering en presentatie van de aangekochte werken heeft de Provincie Utrecht de tekeningencollectie in beheer gegeven aan het Centraal Museum Utrecht. Voor de tentoonstelling Tekens van leven en dood is een selectie gemaakt van figuratieve tekeningen waarvan het merendeel op groot formaat.

Openingstijden tentoonstelling:

maandag t/m zondag 12.00-17.00 uur

Tentoonstellingslocatie:

GEMAK

Paviljoensgracht 20

DEN HAAG

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.