Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 29 maart 2009

Krommenie, Edam, Purmerend, Oostzaan, Zaandam, Hoorn, 29-03-2009 o Vechtpartij bij buurthuis, brug totall loss en opstootje op de Damkade.

Vechtpartij bij buurthuis

Krommenie, 27 maart 2009, 22.57 uur

Vrijdagavond kreeg de politie melding van een vechtpartij voor een buurthuis in Krommenie.. Na een woordenwisseling tussen een 55-jarige man en een 16-jarige jongen, beide uit Krommenie, ontstond een vechtpartij waarbij de man de jongen in zijn gezicht sloeg. Volgens de man werd hij geprovoceerd door de jongen. De jongen liep hierbij een verwonding aan zijn lip op. Agenten gingen ter plaatsen en hebben de buurtbewoners die zich inmiddels verzameld hadden bij het buurthuis gekalmeerd. De 55-jarige man is aangehouden en meegenomen voor verhoor naar het politiebureau.

Man aangehouden wegens vrijheidsberoving ex-vriendin

Edam, 27 maart 2009, 23.40 uur.

De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige man uit Volendam aangehouden en ingesloten wegens vrijheidsberoving van een 18-jarige vrouw uit Edam. De vrouw was thuis en had net gedoucht om later op de avond uit te gaan. De 19-jarige man, haar ex-vriend, heeft de toegang tot de woning geforceerd en zijn ex-vriendin tegen haar wil meegenomen. Vervolgens reed hij samen met haar weg in zijn auto. Vrienden van de vrouw waren aanwezig in de woning en hebben de politie gebeld. Agenten hebben de auto staande gehouden op de Dijkgraaf Poschlaan in Edam en de man aangehouden. De vrouw heeft geen lichamelijk letsel overgehouden aan het voorval en werd opgevangen door de agenten.

Bedreiging

Purmerend, 28 maart 2009, 06.06 uur

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de politie ter plaatse gegaan nadat een 48-jarige vrouw meldde dat zij en haar 18-jarige dochter met de dood bedreigd werden door de 19-jarige ex-vriend van de dochter. De man stond voor het huis van de woning en deed uitspraken waardoor de vrouwen zich ernstig bedreigd voelden. De politie heeft een op basis van het signalement de man in de Mahatma Ghandistraat in Purmerend aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Brug totall loss

Oostzaan, 29 maart, 01.35 uur

Een 49-jarige man uit Oostzaan is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto tegen een staander van de brug aan de Haal gereden. Door de klap kwam de auto begon de auto te draaien in een cirkel van 180 graden waardoor het complete brugdek uit zijn voegen werd getild. De man is voor observatie met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brug is door de eenzijdige aanrijding totall loss en is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. De man had meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Opstootje op Damkade

Zaandam, 29 maart 2009, 05.20 uur

Op de Damkade in Zaandam ontstond rond 05.20 uur een opstootje. Een aantal mensen bleken een conflict met elkaar te hebben. Een 19-jarige man was in staat van dronkenschap en verstoorde de openbare orde en veiligheid van aanwezigen. De politie ging ter plaatse en hielden de 19-jarige man aan. Diverse omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en een 20-jarige man vertoonde agressief gedrag naar de agenten. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten.

Achter het stuur onder invloed van alcohol

Purmerend en Oostzaan, 06.00 en 06.49 uur.

In de nacht van zaterdag op zondag hebben twee bestuurders een rijverbod en proces verbaal gekregen. In Purmerend hielden agenten op de Dotterbloem een auto staande vanwege opvallend rijgedrag van de 22-jarige bestuurder uit Purmerend. In Oostzaan werd op de Kolkweg een 20-jarige bestuurder uit Amsterdam aangehouden om dezelfde reden. Beide bestuurders zaten met teveel alcohol op achter het stuur. Het rijbewijs van de beide mannen is ingenomen en zij kregen een proces verbaal.

Zaandam, 28 maart 2009, 03.00 en 05.27 uur

Op de Clusiusstraat werd een 32-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden wegens opvallend rijgedrag. Een 36-jarige man uit Utrecht werd op de Nicolaasstraat aangehouden omdat hij slingerend over de weg reed. Beiden bleken te veel alcohol te hebben gedronken en kregen een rijverbod en een proces verbaal.

Hoorn, 28 maart 2009, 03.23uur.

Agenten hielden op de Dijkgraaf Poschlaan een 29-jarige man uit Edam aan omdat hij zonder verlichting in zijn auto reed. Bij het afnemen van de blaastest bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces verbaal.

Edam, 28 maart 2009, 02.07 uur
De politie kreeg melding dat een bestelbus slingerde van de linker naar de rechterrijstrook op de A7 ter hoogte van Edam. Ook had het voertuig slechts een snelheid tussen de 30 en 40 km per uur. De agenten zijn voor de bestelauto gaan rijden maar de bestuurder reageerde helemaal niet. Vlak daarna zette de bestuurder, een 61-jarige man uit Wijdenes, zijn auto stil op de snelweg. Omdat een gevaarlijke situatie ontstond hebben agenten de bestuurder uit de auto gehaald en de auto van de weg gehaald. De man bleek teveel alcohol genuttigd te hebben en kreeg een rijverbod en proces verbaal. De man is meegenomen naar het politiebureau.