Brussels Airlines

Brussels Airlines start nieuwe lijndienst naar Vilnius - Litouwen

dinsdag 27 januari 2009

Vanaf 30 maart biedt Brussels Airlines vier vluchten per week aan tussen de Europese hoofdstad en Vilnius. De Litouwse hoofdstad draagt dit jaar de titel van Culturele Europese hoofdstad. Bij gebrek aan rechtstreekse vluchten tussen België en Litouwen waren passagiers totnogtoe verplicht om via connecties in buitenlandse luchthavens naar Vilnius te reizen.

Litouwen is één van de meest dynamische Baltische Staten en de economische groei die de hooggeschoolde bevolking realiseert, overtreft al jaren die van de meeste EU-landen. Met het nieuwe vluchtaanbod speelt Brussels Airlines in op de stijgende vraag naar vlotte vluchtverbindingen naar het land. Dankzij de rechtstreekse Brussels Airlines lijnservice daalt de reistijd Brussel-Vilnius tot 3 uur. Dat is een flinke verbetering voor passagiers die de voorbije maanden minstens zes uur onderweg waren en tussenstops in het buitenland moesten maken.

Vilnius heeft ook een groot toerismepotentieel. Recentelijk werd de stad door verschillende Belgische reisexperts nog aangeduid als één van de meest trendy bestemmingen voor 2009. Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad namen Vilnius op in lijstjes van steden die je `moet bezoeken' dit jaar. Ook `Genieten Magazine' sprak deze maand lovend over de hoofdstad van Litouwen.

De oude barokke, middeleeuwse binnenstad prijkt op de Unesco World Heritage en Vilnius draagt dit jaar ook de titel van Europese culturele hoofdstad. Zowat dagelijks zijn er daarom culturele evenementen en festivals gepland. Meer info over de culturele agenda vind je op de website http://www.culturelive.lt/en/main/

Vilnius investeert ook in de toekomst. Er wordt in de stad een `Guggenheim Hermitage' museum gebouwd en er staan nog talrijke andere projecten op stapel.

Vluchtinformatie

Met het nieuwe vluchtaanbod richt Brussels Airlines zich zowel op zakenreizigers, expats, EU&NATO verkeer als toeristen. Passagiers kunnen kiezen tussen de b.flex en b.light economy reisformules. Wie voor b.flex kiest kan afreisdata altijd wijzigen, extra bagage meenemen, gebruik maken van fast lane security in Brussel en geniet aan boord van een verzorgde maaltijd en een drankjesaanbod.

Vluchtschema:
Alle vluchten vertrekken vanuit Brussel in de voormiddag en de terugvlucht vanuit Vilnius is in de namiddag. Er wordt elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag gevlogen.
Toesteltype varieert (AVRO RJ, Airbus A 319 of Boeing 737)

SN 3271 Brussel-Vilnius 10u00-13u35 Vluchtdagen 1.3.5.7 SN 3272 Vilnius-Brussel 14u10-15u55 Vluchtdagen 1.3.5.7

Dankzij dit vluchtschema kunnen er ook vlotte doorverbindingen aangeboden worden naar talrijke Europese steden zoals Milaan, Rome, Barcelona, Berlijn, Geneve enzovoort.

Een enkele reis is al mogelijk vanaf 49,99 euro in b.light, enkele reis en alle taksen inbegrepen.

Tickets zijn vanaf vandaag te koop via de
website www.brusselsairlines.com, de reisagent of de ticketbalie op de luchthaven.

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Thierry van Eyll, Manager External Communication Email: tvaneyll (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium