Gemeente Zoetermeer

Huldiging kampioenen tijdens sportgala

Maandag 30 maart vindt het Zoetermeerse sportgala plaats in het Stadstheater. Tijdens deze feestelijke avond huldigt de gemeente alle Zoetermeerse sportkampioenen uit 2008 en worden de sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg bekend gemaakt. De jury heeft de genomineerden bepaald.

De genomineerden zijn:

Sportman

Robert Bouten met kajak slalom bij Dutch Water Dreams

Marco van der Lans met jiu jitsu bij Den Edel Fun to be Fit.

Fernando Gotschin met trampolinespringen bij Pro Patria

Sportvrouw

Heleen Baars met jiu jitsu bij budoschool Yotosama

Monique Hoogenboom met twirlen bij twirlvereniging Leidschendam

Rea Lenders met trampolinespringen bij Pro Patria

Sportploeg

Jongensteam estafette van WVZ

Rolstoelhockeyteam van SV Doing

Trampolineteam van Pro Patria

Sporttalent

Cynthia Schellingerhout met Judo bij budoschool Yotosama.

Dylan van Baarle met wielersport bij Restore Cycling Pijnacker

Naoual Quazzani-Chahdi met jeugdturnen bij Pro Patria

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de sportredacties van het Postiljon, het AD Haagsche Courant, Stichting Topsport Zoetermeer en de voorzitter van Sportservice Zuid-Holland. De criteria zijn vastgesteld en de jury bepaalt op basis van normering de uiteindelijke winnaars. Voor de genomineerden geldt dat zij Nederlands kampioen in hun sport zijn of een medaille hebben behaald bij een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap. Voor het sporttalent geldt dat hij/zij een buitengewone progressie maakt in zijn/haar sport en een belofte is voor de toekomst.

De gemeente vindt sporten belangrijk en zet tijdens het sportgala de Zoetermeerse sportkampioenen in het zonnetje. Deze kampioenen hebben Zoetermeer op een positieve manier in het nieuws gebracht. Bovendien zijn zij een voorbeeld voor andere Zoetermeerse sporters. De gemeente organiseert het sportgala samen met Floravontuur Promotie Zoetermeer.