RTL Group

Exotisch Thailand decor van nieuwe reeks Beauty & de Nerd

Hun interesses liggen mijlenver uiteen, overeenkomsten zijn ver te zoeken en in het normale leven zouden ze elkaar nóóit tegenkomen. Vanaf maandag 30 maart staan er weer negen kersverse beauties en negen regelrechte nerds klaar voor het derde seizoen van de succesvolle RTL 5-reeks Beauty & De Nerd. Hierin vormen bloedmooie, maar behoorlijk naïeve dames een duo met hyperintelligente, maar wereldvreemde nerds. Onder leiding van Bridget Maasland en haar Vlaamse collegapresentator Mathias Coppens brengen de beauties de nerds sociale vaardigheden bij, terwijl de nerds de kennis bijspijkeren van de beauties. Beauty & De Nerd is geen datingshow, maar een confrontatie tussen twee totaal verschillende leefwerelden.

Deze derde reeks kent een aantal opvallende nieuwe elementen. Zo is de strijd verplaatst naar het exotische Thailand met haar hagelwitte stranden en azuurblauwe zee. De verrassing dit seizoen is de samenstelling van het negende koppel, dat bestaat uit een mannelijke beauty en een vrouwelijke nerd. De gespierde adonis weet alles over lifestyle, mode en showbizz terwijl zijn nerd helemaal niets heeft met uiterlijk vertoon. Zij zit liever achter de computer. De tegenpolen vormen voor de gelegenheid een duo en gaan de strijd aan met de andere acht stellen. Belangrijk is dat de duos goed op elkaar ingespeeld raken, want wekelijks valt het koppel af dat de meeste steken laat vallen. Het winnende koppel gaat met 25.000 euro naar huis.

De eerste aflevering op maandag 30 maart gaat meteen goed van start. De beauties worden overvallen met het vertrek naar Thailand en krijgen geen tijd meer hun koffers te pakken. Tot hun grote schrik krijgen de nerds de opdracht dit voor hen te doen. Pas in Thailand vindt de eerste ontmoeting plaats én blijkt wat de nerds voor hun beauty hebben ingepakt en welke cruciale zaken zij over het hoofd hebben gezien. In negen gloednieuwe afleveringen van Beauty & De Nerd kan de kijker het interessante proces volgen waarin schoonheid en verstand op unieke en verassende wijze samenkomen.

Uitzending RTL 5, vanaf maandag 30 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur.

rtl.nl/beautyendenerd

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, karin.bouwknegt@rtl.nl, Afdeling Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718598. U kunt daarnaast ook onze website www.rtlnederland.nl bezoeken.