Gemeente Geertruidenberg


Bavo-project weer van start

Van 30 maart t/m 24 april nemen alle groepen 8 van de basisscholen in Geertruidenberg deel aan het project van basisschool naar voortgezet onderwijs (Bavo-project).

Het project bereidt de schoolverlaters voor op de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een stap die gepaard gaat met veel veranderingen. Wat vertrouwd was valt weg en nieuwe dingen die vaak gepaard gaan met onrustgevoelens bij zowel ouders als kinderen komen hiervoor in de plaats. Rode draad in het project is keuzes maken, leren "nee" te zeggen en grenzen stellen.

Veilig op de fiets

De school voor voortgezet onderwijs staat meestal niet om de hoek en de afstand naar de school moet dus voortaan op de fiets worden afgelegd. Binnen het Bavoproject is er op dinsdag 14 en woensdag 15 april aandacht voor verkeersveiligheid. Veilig fietsen staat centraal tijdens een groots circuit op het terrein van voetbalvereniging Good Luck. De onderdelen zijn: trapvaardigparcours en de dode hoek, fietsonderhoud, fietsloopspel en een verkeersquiz. De leerlingen binden onderling de strijd aan en er zijn voor iedere school leuke prijzen te vergeven.

Afsluitingsavond

Op donderdag 22 april om 18.45 uur opent wethouder Antoon van den Enden de afsluitingsavond "Help ik word brugsmurf" in het vmbo-gebouw. Voor de ouders zijn er deze avond workshops over seksualiteit, ongewenst gedrag, omgaan met genotmiddelen en puberteit. Tegelijkertijd nemen de schoolverlaters deel aan de workshops Streetdance, Afrikaans dansen en Breakdance.

Met een theatervoorstelling van 't Optater theater en disco Gotcha wordt het programma feestelijk afgesloten. Het elkaar ontmoeten staat hierbij centraal.

Projectorganisatie

Het project is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de GGD, Novadic-Kentron, buro Halt, de politie, Steunpunt Opvoedingsondersteuning Oosterhout, de basisscholen, VVN afd. Geertruidenberg, Trema en de gemeente Geertruidenberg.