Politie Twente

Politie Twente zoekt politievrijwilligers Twente

De politie Twente is gestart met een wervingscampagne voor nieuwe politievrijwilligers. Het Twentse korps hoopt dit jaar vier geschikte kandidaat-politievrijwilligers binnen te halen.

Voorlichtingsbijeenkomst
Op maandag 30 maart wordt van 19.30 uur tot 21.30 uur, een voorlichtingsbijeenkomst gehouden in het Politie Trainingscentrum aan de Hosbekkeweg 1 in Borne. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.kombijdepolitie.nl Op de site korps Twente aanklikken en vrijwilliger invullen. Na het invullen van het opgave formulier ontvangt men automatisch een bevestiging.

Werkzaamheden politievrijwilligers

Politievrijwilligers worden ingezet om samen met beroepsfunctionarissen te surveilleren, te assisteren bij alcohol- en verkeerscontroles en tijdens jaarmarkten, sportevenementen, kermissen, etc., toezicht te houden, of werkzaamheden in het politiebureau te verrichten. Werkzaamheden in het bureau kunnen variëren van het te woord staan van burgers aan de balie tot het insluiten van arrestanten. Een politievrijwilliger ondersteunt in allerlei opzichten de politieorganisatie zonder te worden ingezet bij risicovolle situaties.

Meer informatie
Voor meer informatie over bijvoorbeeld eisen kunt terecht op www.kombijdepolitie.nl. Informatie over het korps Twente is te vinden op www.politie.nl/twente.