Gemeente Zoetermeer

Innovatief ondernemerschap binnen handbereik

Hoe kunnen ondernemers tot innovaties komen? Hoe worden innovaties gerealiseerd? Hoe wordt een product vermarkt? Is innovatief ondernemerschap aangeboren of te ontwikkelen? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de volgende ICT Sociëteit.

Maandag 30 maart vindt de achttiende ICT Sociëteit plaats in het Zoetermeerse Stadstheater. Het thema: Innovatief ondernemerschap in Zoetermeer. Innovatie is van alle tijden en van alle plaatsen. Soms gebeurt het groots en meeslepend, vaak klein en voor de buitenwereld minder opvallend. Maar daarmee is innovatie voor - zowel internationale als regionale - ondernemers niet minder belangrijk!

Innovatieve ondernemers van wereldformaat die vrijwel iedereen kent zijn Bill Gates van Microsoft en Richard Branson van Virgin. Ook in Zoetermeer hebben we innovatieve voorlopers die hun collega-ondernemers kunnen inspireren tot grote en minder grote innovaties. Denk bijvoorbeelden aan Tobias Walraven van Dutch Water Dreams. Of Koos Hendriks van SnowWorld. Maar ook aan de innovators achter startups als Vision2Watch en Firmhouse.

Tijdens deze ICT Sociëteit vertelt Jan Franken, directeur Life Safety Products Zoetermeer en succesvol innovatief ondernemer, zijn ervaringsverhaal. Aansluitend wordt het boek Innovatief ondernemerschap in Zoetermeer gepresenteerd. Dit boek, opgedragen aan het Zoetermeerse innovatie-icoon Wim Verdonck, biedt ondernemers die willen innoveren concrete achtergronden en aanwijzingen. Het informeert én prikkelt hen om zelf werk van innovatie te maken.

ICT Sociëteit: Innovatief ondernemerschap in Zoetermeer

Maandag 30 maart 2009, van 16.30 tot 19.30 uur

Stadstheater, Theaterplein 10, 2511 EK in Zoetermeer

www.kizoetermeer.nl