Vlaamse Overheid

herinrichting van het kruispunt Oosterring-Zuiderring

Maandag 30 maart 2009: start van de herinrichting van het kruispunt Oosterring-Zuiderring

Vlaamse overheid

woensdag 25 maart 2009

De werkzaamheden bestaan in de aanleg van een rotonde met twee rijstroken en een nieuw fietspad ter vervanging van de huidige voorrangsregeling, en duren tot september 2009.

Voordelen
Dankzij de rotonde zullen automobilisten op de Zuiderring vlotter kunnen invoegen op de Oosterring. Bovendien zal het verkeer op de Oosterring, komende van Zutendaal, makkelijker en veiliger de Zuiderring kunnen oprijden. Dat zal de verkeersveiligheid op het kruispunt aanzienlijk verhogen. Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad tussen de Swinnenwijerweg en de Smeilstraat en van de beveiligde oversteekplaats. Zo hoeven ze niet meer over de drukke Oosterring. Die nieuwe fietsinfrastructuur biedt fietsers een verhoogde veiligheid.

Waarom
De voorbije jaren zijn er op het kruispunt verschillende ongevallen gebeurd. De toenemende verkeersdrukte, de inrichting van het kruispunt en de voorrangsregeling zorgden, vooral tijdens de spitsuren, voor gevaarlijke situaties. Het kruispunt behoort tot een van de 194 gevaarlijkste punten in Limburg. Met de herinrichting staan we een stap dichter bij een veiliger wegennet in Limburg en Vlaanderen.

Wegomleggingen en bereikbaarheid
De wegomleggingen blijven zeer beperkt. In de voorbereidende fase legt de aannemer tijdelijke wegen aan langs de werfzone. Tijdens de aanleg van de rotonde kunnen de weggebruikers over die voorlopige verhardingen rijden. Fietsers kunnen in deze fase al over het nieuwe fietspad tussen de Swinnenwijerweg en de Smeilstraat.

Meer informatie
Meer informatie over de wegomlegging vindt u in de omleidingsfiche op www.wegen.vlaanderen.be/projecten.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Jo Lieben, communicatieverantwoordelijke, Wegen en Verkeer Limburg Tel: 011 74 24 15
GSM: 0499 55 84 81

Bijlagen:


* Omleidingsfiche(PDF, 2289 KB)