Partij van de Arbeid

Extra congres over akkoord

26-03-2009 09:12

De leden van de PvdA kunnen zich uitspreken over coalitieakkoord over de aanpak van de economische crisis. Het congres vindt plaats op
maandag 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur in het Beatrixtheater in Utrecht. Voorzitter Lilianne Ploume is tevreden met het akkoord: Samen met Wouter Bos en Mariëtte Hamer zal ik het congres hierover positief adviseren.'

Ploumen:'Dit akkoord is van groot belang om ons door deze financiële crisis heen te loodsen. Wij hechten er daarom aan om dit met de leden te bespreken. Zo doen wij dat bij de PvdA.

Het partijbestuur is bijeen geweest om het bereikte onderhandelingsresultaat (het zogenaamde aanvullend beleidsakkoord) te bespreken. Naar de mening van het Partijbestuur geeft het bereikte resultaat gehoor aan de opdracht van het Congres van 14 en 15 maart aan de onderhandelaars namens de Partij van de Arbeid.

Het partijbestuur heeft besloten een spoedeisend congres bijeen te roepen. Daar zullen de onderhandelaars namens de Partij van de Arbeid, Wouter Bos en Mariëtte Hamer, verantwoording afleggen aan de leden.

Het congres zal ook gevraagd worden om in te stemmen met een resolutie van het Partijbestuur die de onderhandelingsresultaten positief beoordeelt. Dit stuk zal vanaf vrijdag 27 maart beschikbaar zijn op www.pvda.nl/congres en ter plaatse worden uitgedeeld. Indien mogelijk wordt het stuk eveneens per post toegestuurd aan de afgevaardigden. Op dit Congres zijn zowel afgevaardigden als leden gerechtigd te spreken en te stemmen.

Lokatie en aanmelden
Het Congres zal plaatsvinden op maandag 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur in het Beatrixtheater, Jaarbeursplein 6, Utrecht. Indien u op het Congres aanwezig wilt zijn, is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553 en kies daarna voor optie 3. Voor aanmelding heeft u het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5638 en uw relatienummer.

Lees het aanvullend beleidsakkoord >