Gemeente Breda

Aanleg tijdelijke weg langs de Nieuwe Kadijk

Vanaf maandag 30 maart wordt langs de Nieuwe Kadijk (noordelijke rondweg), tussen de Druivenstraat en de Posthoorn, een tijdelijke weg aangelegd voor de reconstructie van de Oosterhoutseweg en de aanleg van de tunnelbak op het kruispunt met de Nieuwe Kadijk.

De werkzaamheden hiervoor duren tot 25 mei.

Het verkeer kan tijdens het werk normaal van de Nieuwe Kadijk gebruik blijven maken. Na 25 mei gaat het verkeer over de nieuwe tijdelijke weg rijden.

Door het aanleggen van de tijdelijke weg wordt de Nieuwe Kadijk als het ware 30 meter verplaatst. Ook worden er extra fietspaden aangelegd, waardoor fietsers na 25 mei ongestoord en veilig langs de bouwplaats kunnen rijden.

De tijdelijke weg en de fietspaden komen hoofdzakelijk in het vrije veld te liggen, zodat het verkeer alleen wat hinder kan ondervinden van werkverkeer.

Als er een rijbaan moet worden afgezet gebeurt dit buiten de spits, zodat doorgaand verkeer daarvan zo min mogelijk last heeft.

Omstreeks 25 mei wordt de noordelijke rondweg een weekend lang afgesloten voor alle verkeer om de tijdelijke weg op de bestaande weg aan te sluiten. Het verkeer wordt dan met behulp van borden omgeleid. Bewoners in de omgeving worden hierover tijdig geïnformeerd.

Breda, 26 maart 2009