Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans op Politieke Markt Leeuwarden

27-03-2009 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Staatssecretaris Timmermans verzorgt op maandag 30 maart een inleiding van de Politieke Markt over Europa in Leeuwarden. Hij zal ingaan op de komende verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni a.s. en het belang van Europa in deze tijd. Geert Mak zal op de Markt spreken over de historische betekenis van Europa voor Nederland.

De Politieke Markt wordt door de gemeente Leeuwarden georganiseerd in de aanloop naar de Europese verkiezingen. Na de inleiding van Timmermans (Europese Zaken) volgt een discussie waar kwesties als de internationale kredietcrisis en de Europese aanpak daarvan aan de orde komen. De discussie wordt gevoerd tussen de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen en vertegenwoordigers van internationaal georiënteerde instellingen in Leeuwarden, zoals Johannes Boonstra van waterinstituut Wetsus.

Timmermans zal ook stilstaan bij wat Europa kan betekenen voor Leeuwarden en wat de positie van deze stad kan zijn in een groot Europa. De bijeenkomst vindt plaats in Natuurmuseum Fryslân.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl