Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (14-09)

27 maart 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 30 maart tot en met 05 april 2009.

Wethouder Lewis krijgt aardrijkskundeles
Wethouder Marjolijne Lewis krijgt maandag 30 maart vanaf 09.30 uur Aardrijkskundeles van leerlingen van NOVA College Charles de Foucauld MAVO. De leerlingen presenteren hun advies op basis van een aardrijkskundeonderzoek aan wethouder Lewis, beleidsmedewerkers en bewonersorganisaties in de Burgerzaal van het stadhuis. De leerlingen hebben een onderwerp uitgekozen dat zich afspeelt in hun leefomgeving.

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar
Burgemeester Salet feliciteert maandag 30 maart om 14.00 uur echtpaar Verkerk- de Jong met hun 60-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw Verkerk zijn op 30 maart 1949 getrouwd in Rotterdam. Ze hebben 6 kinderen, 13 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Wethouders Mijnans en Mourik planten boom
Wethouders Jan Willem Mijnans en Christel Mourik planten dinsdag 31 maart om 14.30 uur samen met een vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat een boom aan de zuidrand van Park Waterland. Deze boom staat symbool voor de compensatie die Rijkswaterstaat aan Spijkenisse beloofde op 17 juli 2008. De compensatie, in de vorm van 3000 bomen voor Spijkenisse, is voor de aanleg van de Noordelijke Randweg Den Haag en de verbreding van de A15 door Rijkswaterstaat.

Wethouder `t Hart opent Sportmanifestatie 2009
Wethouder Gert-Jan `t Hart opent donderdag 02 april om 08.15 uur Sportmanifestatie 2009 in Racketcentrum Halfweg. De springroep van turnvereniging Sportuna geeft aansluitend een demonstratie. De Sportmanifestatie is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het project `Hartstikke Leuk!'. De organisatie is in handen van het sportteam van de gemeente Spijkenisse en studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Albeda College.

Wethouders Lewis en Hamerslag openen Jongerenloket Wethouders Marjolijne Lewis en Hanneke Hamerslag openen donderdag 02 april om 15.30 uur het Jongerenloket bij het Werk- en Zorgplein aan de Uitstraat 8-18. De populaire stand-up comedian Howard Komproe treedt op bij de opening. Jongeren van 16 tot 27 jaar kunnen bij het Jongerenloket terecht met vragen over scholing, werk, vrije tijd of zorg.

Burgemeester onthult architectuurplaquette stadhuis Burgemeester Salet onthult vrijdag 03 april rond 15.40 uur een architectuurplaquette aan de gevel van het stadhuis aan de Raadhuislaan 106.
De onthulling is onderdeel van een feestelijke bijeenkomst waarvoor projectontwikkelaars, bouwbedrijven, opdrachtgevers en architecten die in Spijkenisse aan gebouwen werken en gewerkt hebben zijn uitgenodigd. Gemeente Spijkenisse wil in samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut (Nai) veel gebouwen voorzien van een architectuurplaquette. Op de plaquette staan de naam van het gebouw, de architect, de opdrachtgever, de aannemer en de bouwperiode vermeld. De architectuurplaquette is een initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut (Nai) om de interesse in architectuur en de betrokkenheid met de bebouwde omgeving te stimuleren.

Wethouder Mijnans plant boom met RTL-tuinarchitect Lodewijk Hoekstra Wethouder Jan Willem Mijnans plant zaterdag 04 april om 11.30 uur samen met RTL-tuinarchtiect Lodewijk Hoekstra, van het tv-programma Eigen huis en tuin, een boom in het nieuwe park van De Elementen. Het planten van de boom is een onderdeel van de open dag in De Elementen. De open dag vindt plaats aan de Hongerlandsedijk van 11.00 tot 15.00 uur.

Externe links


* Wonen in je Element [Let op! De website www.woneninjeelement.nl opent in een nieuw venster]