Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 26 maart 2009

125-jarig Jamin opent miniatuur in Madurodam

Op maandag 30 maart om 17.50 uur openen Minno Venema, manager operations van Jamin, en Friso Wesseling, de nieuwe burgemeester van Madurodam, de kleinste snoepwinkel van Nederland. De aanleiding voor het plaatsen van deze miniatuur is het 125-jarig bestaan van Jamin.

De miniatuur aan het Amaliaplein in het centrum van Madurodam heeft een afmeting van 73 bij 44 centimeter.

Historie

Jamin is een echte Nederlandse onderneming die zijn oorsprong vindt in 1883 als Cornelis Jamin zijn eerste winkel opent. Als banketbakker heeft Cornelis al van het begin af eigen producten ontwikkeld en daarmee gestalte gegeven aan de verkoop van zoetwaren in Nederland. Jamin is inmiddels uitgegroeid tot een verwenwinkel, gespecialiseerd in ambachtelijke lekkernijen zoals bitterkoekjes en Weespermoppen.

De visie van Jamin is: Geniet van de lekkere dingen van het leven. Algemeen directeur Anita Wetterhahn-Reijnen stelt: wij verkopen niet alleen lekkere producten, maar wij verkopen een beleving. De Jamin beleving! Jamin is lekker, Jamin is ambacht, Jamin is authentiek.

De missie van Jamin is: We willen met onze producten bijdragen aan kleine momenten van plezier. Wij zijn de verwenwinkel voor iedereen.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht