Gemeente Leeuwarden

Wijk
Heechterp-Schieringen opnieuw in top 10

De wijk Heechterp-Schieringen staat binnenkort in de zogenaamde top 10 van schoonste wijken van Nederland. Hiertoe vindt van 30 maart tot en met 1 april een grootschalige schoonmaakactie plaats. Verschillende organisaties gaan samen met de bewoners aan de slag om het zwerfafval op te ruimen.

De deelnemende organisaties naast de gemeente Leeuwarden zijn Omrin, Caparis, Skrep, WoonFriesland, Nieuw Wonen Friesland, Nivonoord en het Graffiti Platform Leeuwarden. In Heechterp-Schieringen nemen een aantal specifieke partijen deel. Dit zijn het wijkpanel Heechterp-Schieringen, C.S.G. Comenius (vestigingen Esdoornstraat en Schieringerweg), Gomarus College en Piter Jelles Junior.

Bewoners betrekken bij het schoonhouden van hun leefomgeving en bewust maken van het effect van zwerfafval in hun wijk, zijn twee van de doelstellingen van de schoonmaakactie. Daarnaast worden de Milieustraat en de Megakringloopwinkel Estafette van Omrin gepromoot.

De komende twee jaar organiseert de gemeente Leeuwarden, in het kader van het Plusproject Zwerfafval, eenzelfde 'maatwerk-schoonmaakactie' in andere wijken. Hiervoor is door SenterNovem subsidie beschikbaar gesteld.

SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken dat namens de overheid een groot aantal regelingen en programma's op het gebied van duurzaamheid en innovatie aanbiedt.

Noot voor
de redactie,