Technische Universiteit Delft

Kwaliteit internet

door M&C

Promotie van mevrouw B. Fu: "Traffic Engineering and Quality of Service in the Internet"

30 maart 2009 | 10:00 uur
plaats: Aula TU Delft

Mevrouw B. Fu | Master of Philosophy, Groot Brittannië

promotor | Prof.dr.ir. P.F.A. Van Mieghem EWI

Traffic Engineering and Quality of Service in the Internet

Het Internet, geboren in 1969, is uitgegroeid tot een ?reus? dat is van cruciaal belang voor de hele wereld. Met het toenemende gebruik van Internet voor commerciële doeleinden, strengere applicaties zijn ingezet, zoals Voice over IP (VoIP), Video on Demand (VOD), en Virtual Private Networks (VPN). Deze diensten vereisen het netwerk om specifieke Quality of Service (QoS) te garanderen. Internet Service Providers (ISP's) worden gedreven om op traffic engineering te rekenen tot een betere controle op de stroom van IP-pakketten, tot een goede service en tot het vervullen van hun netwerkmanagement doelen.

Dit proefschrift richt zich op de volgende aspecten van de brede problematiek van traffic engineering en QoS in het Internet:
* Intradomain traffic engineering, met de nadruk op het gebruik van netwerkresources.
* Hoe ISP's hun interdomain traffic engineering in de praktijk uitvoeren.
* Het tot stand brengen van end-to-end QoS over het Internet.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.