Ingezonden persbericht

Lisse, Nederland
27 maart 2009

Swets lanceert geavanceerde beslissingsondersteunende tool

Swets pakt uit met SwetsWise Selection Support, een complete beslissingsondersteunende tool. De bètatesting van de tool is helemaal rond en bestellen kan vanaf vandaag.

SwetsWise Selection Support helpt bibliothecarissen en andere informatiebeheerders om weloverwogen beslissingen te nemen omtrent elektronische aanwinsten. Deze tool linkt de gebruiksstatistieken van de klant aan diens abonnementenportefeuille en prijsinformatie. Het resultaat is een volledig geïntegreerd prijsoverzicht op basis van gebruik voor collectieanalyse. SwetsWise Selection Support biedt daarnaast ook de mogelijkheid om extra klantspecifieke informatie in te voeren en is daarmee meteen de meest complete beslissingsondersteunende tool op de markt.

"Een strak uitgavenbeheer en waar voor je geld krijgen is in het huidige economische klimaat een must," benadrukt Debbie Dore, Chief Commercial Officer bij Swets. "Een betrouwbare, objectieve basis voor het nemen van uitgekiende, weloverwogen beslissingen is essentieel voor een slim budgetbeheer. SwetsWise Selection Support is dan de geknipte tool die prijs en gebruiksinformatie slim combineert zodat bibliothecarissen de effectieve waarde van de inhoud die ze aankopen overzichtelijk kunnen bekijken en vergelijken. "

SwetsWise Selection Support maakt gebruik van de krachtige en bekroonde technologie achter het ScholarlyStats-platform om gebruiksstatistieken te verzamelen en die gegevens te integreren met de uitgebreide abonnementsgegevens en prijsinformatie opgeslagen in SwetsWise Subscriptions. De reporting kan gebeuren op account- of groepsniveau en op maat. Abonnementenportefeuille en prijsinformatie worden automatisch door SwetsWise bijgehouden en bijgewerkt, ook nieuwe abonnementen. De tool kan worden uitgebreid met klanteigen velden, vrije tekstvelden of de mogelijkheid tot het opladen van bestanden, kortom flexibiliteit alom. De rapporten helpen klanten om al hun abonnementskosten te analyseren en in de toekomst beter onderbouwde beslissingen te nemen.

Swets

Swets is wereldleider in abonnementenbeheer. Met meer dan 100 jaar ervaring bieden we zowel klanten als uitgevers een optimaal rendement in tijd en geld in de complexe informatiemarkt van vandaag. Met klanten in ruim 160 landen en meer dan 20 kantoren wereldwijd is Swets een echte long-tail dienstverlener van formaat die het meest uitgebreide en geavanceerde e-commerce platform biedt dat momenteel in dit domein beschikbaar is.

Swets staat sinds zes jaar genoteerd in de lijst "100 Companies that Matter Most in the Digital Content Industry" van E-Content Magazine en is steevast ieder jaar te vinden in de lijst van "Top 500 Companies in The Netherlands" van FEM Business. We zijn de enige abonnementenbeheerder die wereldwijd ISO 9001:2000 gecertificeerd is voor 10 jaar - het resultaat van zeer strikte procedures en een eersteklas dienstverlening.