Ingezonden persbericht


Excuses, de datum is gewijzigd, is 20 april geworden!!!

Van: Risette Manrho
Verzonden: dinsdag 17 maart 2009 11:48
Aan: Risette Manrho
Onderwerp: persbericht: cursus Natuurlijk een netwerk! voor ouders/familie van mensen met een beperking

Cursus 'Natuurlijk, een netwerk!'

Het sociale netwerk bestaat uit mensen die belangrijk voor u zijn: iemand die gezellig komt eten, met wie u gaat sporten of iemand die u een luisterend oor biedt. Als u een kind of familielid met een verstandelijke beperking heeft, dan is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Hoe kunt u nu mensen uit uw omgeving op een positieve manier betrekken? Want u kunt als ouders of familielid zelf ook wel een steuntje in de rug gebruiken.

Tijdens de cursus brengt u het netwerk in kaart. De actuele vragen, wensen en uitdagingen van uw kind of familielid vormen het vertrekpunt. Er is moed voor nodig om vervolgens initiatieven te nemen en mensen uit het netwerk in te schakelen. Hiervoor maakt u een plan waar u meteen mee aan de slag kunt. De laatste bijeenkomst is een terugkomdag waar u ervaringen kunt uitwisselen en uw kennis kunt opfrissen.

Deze cursus is voor ouders en familie van iemand met een verstandelijke beperking. De cursus start op maandagavond 20 april van 19.30 uur tot 22.00 uur bij MEE, Berkenweg 7 in Amersfoort. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten, de cursusmap 'Natuurlijk, een netwerk!' kost 35 euro. Aanmelden is noodzakelijk.

Neem voor vragen en aanmeldingen contact op met MEE Utrecht, Gooi & Vecht, T 0900 633 63 63 of kijk op onze site: www.mee-ugv.nl

Raad en daad voor iedereen met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, vrije tijd, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd. De ondersteuning wordt geboden vanuit de drie locaties in Amersfoort, Hilversum en Utrecht.

Noot voor de redactie,