Conferentie Instituut Clingendael over Afghanistan op 30 maart

25/03/2009 08:49

Cordaid

Het belang van lokale initiatieven in Afghanistan

Op 30 maart, de dag voorafgaande aan de internationale conferentie over Afghanistan in Den Haag, vindt op Instituut Clingendael de conferentie 'Regional Context, Local Action, National Results' plaats. Dit is een initiatief van de zes organisaties Clingendael, Cordaid, Health Net TPO, ICCO, Oxfam Novib en VNO-NCW.

Maandagmiddag 30 maart (13.30 -18.00 uur) gaan sprekers uit Afghanistan en internationale experts met elkaar in discussie. Een delegatie van de Agency Coordinating Body for Afghan Relief (ACBAR) is ook aanwezig. ACBAR is de enige maatschappelijke Afghaanse organisatie die ook op 31 maart deelneemt aan de internationale conferentie.

Centraal staat de vraag hoe lokale activiteiten de vredesopbouw op nationaal niveau beïnvloedt, en vice versa. Oftewel: welke rol spelen lokale initiatieven bij ontwikkeling, economische groei en veiligheid? En: hoe pakt de bekende 3-D benadering (development, diplomacy en defense) uit in de Afghaanse praktijk?

Het doel van deze conferentie is perspectieven te bieden op onderwerpen die ook op de grote internationale conferentie op 31 maart op de agenda staan of zouden moeten staan.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl