Gemeente Veenendaal


Parkeerverwijssysteem voor Veenendaal

Â

Â
Heeft u zich de afgelopen weken afgevraagd waartoe de geplaatste palen op en rond de centrumring dienen? Inmiddels zijn er informatiepanelen aan de palen bevestigd en is het u wellicht duidelijk geworden: Veenendaal heeft een dynamisch parkeer-route-informatie systeem (PRIS) gekregen. Het systeem wordt vandaag (30 maart) in gebruik genomen.

Â

Â

Het systeem maakt het makkelijk voor automobilisten om een parkeerplek te vinden in het centrum. Via de informatieborden worden centrumbezoekers snel en eenvoudig naar een beschikbare vrije parkeerplek geleid. Op de 34 geplaatste panelen kunnen automobilisten lezen hoeveel plekken er vrij zijn in de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Ook geven de panelen aan of een parkeergarage of âterrein vol of gesloten is. Op deze wijze is het voor automobilisten gemakkelijker en minder tijdrovend om een vrije parkeerplek te vinden in het centrum.

Â

Op dit moment zijn de volgende 6 parkeervoorzieningen aangesloten op het systeem:


* Parkeergarage Scheepjeshof


* Parkeergarage Passage


* Parkeergarage Corridor


* Parkeerterrein Duivenweide


* Parkeerterrein Coornhert (tegenover het gemeentehuis)


* Parkeerterrein Tricotage (tegenover de Rabobank)

Â
Met de verdere ontwikkeling van Brouwerspoort zullen op een later tijdstip nog 2 of 3 parkeergarages aan het systeem worden toegevoegd.