Ingezonden persbericht


Persbericht

Voldoende herstelkracht Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Pensioenfonds Zorg en Welzijn beschikt over voldoende herstelkracht om in 2014 de dekkingsgraad op tenminste het minimaal vereiste niveau van 105% te brengen. Dit blijkt uit het herstelplan dat het pensioenfonds indient bij toezichthouder De Nederlandsche Bank vanwege het dekkingstekort van het fonds.

Hoofdpunten herstelplan:

· Geen indexatie tijdens dekkingstekort (niet toegestaan)
· Premie ongewijzigd, inclusief herstelopslag van 2,5%
· Intentie tot 50% indexatie bij dekkingsgraad boven 105%
· Beleggingsbeleid ongewijzigd

· Pensioenregeling ongewijzigd

Peter Borgdorff, directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:"Eind vorig jaar hebben we voor onze deelnemers en gepensioneerden het pijnlijke besluit moeten nemen om in 2009 niet te indexeren. Het dekkingstekort belet ons naar verwachting ook de komende drie jaar te indexeren, maar deze ingreep is noodzakelijk voor financieel herstel. Ingrijpender maatregelen zijn vooralsnog niet aan de orde."

Communicatieprogramma
Pensioenfonds Zorg en Welzijn en haar uitvoeringsorganisatie PGGM zetten een uitgebreid communicatieprogramma op over de financiële situatie van het fonds en het herstelplan. In de periode eind april - eind mei 2009 gaat het fonds in gesprek met belanghebbenden over de actuele situatie en de gevolgen hiervan voor werkgevers, deelnemers en gepensioneerden. Het programma bestaat ondermeer uit een special van het deelnemersblad Eigentijd, een bijeenkomst voor werkgevers en een aantal interactieve regiobijeenkomsten voor deelnemers en gepensioneerden.

Over Pensioenfonds Zorg en Welzijn
Pensioenfonds Zorg en Welzijn is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds is eigenaar van het pensioenvermogen, dat momenteel EUR 67 miljard bedraagt. Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft de uitvoering van de pensioenregeling en het beheer van het pensioenvermogen uitbesteed aan PGGM.

De dekkingsgraad van het fonds ligt momenteel rond 90%. De dekkingsgraad per 31 maart wordt gepubliceerd op 23 april in het eerste kwartaalbericht van 2009.

Zeist, 30 maart 2009