Politie Zeeland


---


O-653-2009 Controle 'In Goes Uit'
Tussen vrijdag 21.30 uur en zaterdag 05.00 uur is in Goes een grote verkeerscontrole gehouden door de Zeeuwse politie.
In de avond werd het INkomende verkeer op verschillende plekken in Goes gecontroleerd en hetzelfde gebeurde na middernacht bij het UITgaande verkeer.
Deze controles worden eens in de zoveel tijd gehouden om de veiligheid bij het uitgaanspubliek te vergroten. Zowel de voertuigen als de inzittenden worden dan gecontroleerd. In totaal namen er 42 politieagenten, stagiaires, agenten van de vreemdelingenpolitie, agenten van de verkeerspolitie en inspecteurs van Verkeer en Waterstaat deel aan de controle. In totaal werden 391 voertuigen gecontroleerd en evenzoveel blaastesten werden afgenomen. 7 bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Verder is 25 gram softdrugs in beslag genomen, 1 mes en 1 ijzeren staaf. Er werden ook nog bekeuringen uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen, zoals: gladde banden, niet dragen autogordel, lekke uitlaat, verlopen APK etc. Dit soort controles worden regelmatig georganiseerd.

Z-654-2009 Rijbewijs ingenomen
Een 55-jarige Belg uit Knokke-Heist is in Eede betrapt op het rijden onder invloed.
Vannacht omstreeks 02.40 uur kwam de man slingerend aangereden over de Brieversweg. Door surveillerende agenten werd een stopteken gegeven waar de man pas na enige tijd gehoor aan gaf. Hij zette zijn auto midden op de weg stil en wachtte op de agenten. Die hebben een blaastest afgenomen bij de man waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Z-655-2009 Inbraken in Zeeuws-Vlaanderen
Gisteravond rond 22.50 uur is door bewoners van een woning aan de Absdaalseweg in Hulst ontdekt dat er was ingebroken.
Door een deur te forceren is/zijn de daders het pand binnengekomen. Er werd een onbekend geldbedrag weggenomen. Door de technische recherche van politie Zeeland is sporenonderzoek gedaan.
Dit vond ook plaats in een bedrijf aan de Industrieweg in Terneuzen.
Door een gat in het hekwerk te maken is/zijn hier inbrekers binnen in het pand gekomen. Er werd gereedschap weggenomen met een onbekende waarde.
In de Shumannstraat in Terneuzen werd ook een woning bezocht door leden van het inbrekersgilde.
Hier werd elektronica weggenomen en computerapparatuur. Ook hier is de technische recherche ter plaatse geweest om sporenonderzoek te doen. Er werd door de Zeeuwse politie ook nog een buurtonderzoek ingesteld.

W-656-2009 Inbraak woning in Arnemuiden
Door de Zeeuwse politie wordt een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan het Oostgatplein in Arnemuiden.
Deze inbraak vond plaats op zaterdagavond rond 23.00 uur. Door de dader(s) werd een deur geforceerd om het pand binnen te komen. Op het eerste gezicht zijn er geen goederen weggenomen uit de woning. Een schadebedrag is nog niet bekend.





Politie Zeeland