Ingezonden persbericht


Published: 07:30 30.03.2009 GMT+2 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus publiceert Jaarverslag 2008 en herhaalt nieuwe strategie voor 2009

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) publiceert vandaag zijn Jaarverslag 2008.

Gedurende het jaar 2008 paste OctoPlus zijn strategie aan waardoor nu de gepatenteerde technologie voor een groeiend aantal klanten wordt gebruikt ten behoeve van de ontwikkeling van langerwerkende formuleringen van medicijnen, voornamelijk eiwitten, die met een injectie worden toegediend. Met het belangrijkste product dat op deze technologie is gebaseerd, Locteron(TM), zal dit jaar een klinisch Fase IIb onderzoek starten. In 2008 werkte OctoPlus aan vijf projecten waarin de haalbaarheid werd onderzocht van een langerwerkende formulering waarin het therapeutische ingrediënt van de klant wordt gecombineerd met de gepatenteerde technologie van OctoPlus, en de Onderneming streeft ernaar nog 6 van deze projecten in 2009 te starten. Gecombineerd met de verwachte groei in onze Contract Development dienstverlening verwachten wij hiermee in staat te zijn een positieve cashflow op operationeel niveau te bereiken voor het jaar 2009.

Het jaarverslag is beschikbaar op de website van OctoPlus, www.octoplus.nl. Gedrukte exemplaren van het jaarverslag kunnen worden besteld door een e-mail te sturen naar IR@octoplus.nl.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) wordt op 23 april 2009 om 14.00 uur gehouden op het hoofdkantoor van de Onderneming in Leiden. De agenda en andere informatie over de AVA worden op 8 april gepubliceerd op de website van de Onderneming.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling voor zijn klanten van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase-onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Het belangrijkste product dat onze technologie incorporeert is Locteron(TM), een formulering van interferon alfa met geleidelijke afgifte, voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product is uitgelicenseerd aan Biolex Therapeutics en wordt geproduceerd door OctoPlus. Locteron wordt momenteel onderzocht in Fase II studies.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.