Gemeente Dronten


Werk aan de weg

De gemeente Dronten voert jaarlijks onderhoudswerkzaamheden uit wegwerkzaamheden en legt nieuwe infrastructuur aan. Gedurende de looptijd van de werkzaamheden wordt actuele informatie over de werken verstrekt via deze website.

Aan het werk gaan met de wegen betekent helaas dat er voor het verkeer zo nu en dan overlast is. Het uitgangspunt is dat de gemeente de hinder voor u als weggebruiker zoveel mogelijk beperkt. De omleidingroutes worden tijdig aangegeven. Bij alle projecten wordt, indien nu al bekend, aangegeven in welke periode de werkzaamheden plaatsvinden. Door weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden op een andere manier uitgevoerd worden, vertragen of op een ander tijdstip uitgevoerd worden.

Week 14, 29 maart t/m 4 april 2009

Afhankelijk van de weersomstandigheden (vorst), kunnen de in het onderstaande overzicht vermelde werkzaamheden of afzettingen uitgesteld worden.

Biddinghuizen


* In de straten De Voor, Fruithof en Cultuursingel is Oost-Flevoland Woondiensten bezig de woningen te renoveren. Hierdoor ontstaat verkeershinder. Ter hoogte van Fruithof 2 t/m 14 is de weg afgesloten in verband met de sloop van woningen. Verder zijn de tegelpaden voor de woningen aan de Cultuursingel verwijderd.
* De Dreef vanaf huisnummer 18 t/m 56 wordt herstraat, inclusief de tegelpaden.

---

Dronten

Dronten-west:

* In verband met bouwactiviteiten is er overlast in nieuwbouwwijk De Gilden en op de Gildepenningdreef.

* De Kleermakersgilde in De Gilden deel 1 wordt afgesloten voor alle verkeer in verband met de aanleg van de definitieve bestrating. Het gaat om het gedeelte vanaf huisnummer 39 t/m 47.
* De rotondes aan beide zijden van de Muntmeesterdreef worden deze week aangeplant. Het verkeer moet rekening houden met hinder in verband met een versmalde rijbaan.

Overig:

* In verband met het bouwrijp maken van het parkgebied moet het verkeer op De Noord en De Helling rekening houden met overlast van bouwverkeer en bouwwerkzaamheden.

* Het fietspad tussen de havenkom en de brug over De Lage Vaart in de Gildenpenningdreef is afgesloten.

* In verband met de aanleg van een rotonde in De Noord ter hoogte van de Energieweg is de Energieweg tussen De Noord en de Handelsweg afgesloten voor alle verkeer. Vanaf 2 februari wordt De Noord tussen De Morinel en de Installatieweg voor alle verkeer afgesloten. De omleidingroute loopt via de Fazantendreef en De Morinel. Voor fietsers is een noodverbinding gemaakt. Op 9 april a.s. wordt De Noord weer voor verkeer opengesteld.
* De weg De Stag is afgesloten voor alle verkeer. De weg wordt herstraat. Vanaf februari 2009 wordt het verkeer voor De Stag aan de zijde van Het Toplicht en het appartementengebouw Tij omgeleid via De Killick - De Buiskap. Het tuincentrum blijft t/m de Pasen vanaf De Boeg bereikbaar. Daarna is het tuincentrum bereikbaar via een omleidingroute.

* Op de rijbaan van De Oost wordt op diverse plaatsen de spoorvorming aangepakt. De werkzaamheden leveren hinder voor het verkeer op.

Hanzelijn:


* De Hanzelijn kruist in onze gemeente diverse wegen. Bij al deze wegen moet rekening worden gehouden met bouwwerkzaamheden en snelheidsverlagende maatregelen.

* Tot en met de maand februari vinden zand- en grondtransporten op het tracé van de Hanzelijn plaats over het gedeelte tussen de Elandweg en de aansluiting in Lelystad. Hiervoor worden de volgende wegen in de gemeente Dronten en Lelystad gekruist: Elandweg, Biddingweg, Vuursteenweg en Swifterweg. Het kruisen van de zand- en grondtransporten met de gemeentelijke en provinciale wegen wordt geregeld met verkeerslichten.

* De tijdelijke verlegging van de Vuursteenweg levert hinder voor het verkeer op.

* De tijdelijke verlegging van de Elandweg zal hinder voor het verkeer opleveren.

* De aansluiting van de Rendierweg op de Guldendreef is door een noodvoorziening voor fietsers opengesteld.

* Aan de oostzijde van de Rivierendreef wordt een tijdelijk pad aangelegd, die de verbinding vormt tussen het industrieterrein en de woonwijk De Munten, voor fietsers en voetgangers.
* De fietsroute aan De Noord is tijdelijk verlegd naar de parallelweg aan de westkant van De Noord.

* Het fietspad aan de Fazantendreef is verlegd en is vervangen door stelconplatenbaan.

* Het fietspad aan de Biddingringweg is verlegd. Het fietsverkeer moet rekening houden met overstekend bouwverkeer en bouwwerkzaamheden.

* De bypass voor het wegverkeer ten behoeve van de bouw van het kunstwerk in de Hondweg en de werkzaamheden aan het spoor leveren verkeershinder op.

* De bypass voor het wegverkeer ten behoeve van de bouw van het kunstwerk in de Oudebosweg en de werkzaamheden aan het spoor leveren verkeershinder op.

* De aanleg van een bypass voor het wegverkeer ten behoeve van de bouw van het kunstwerk in de Biddingweg levert verkeershinder op.
---

Swifterbant

Geen.

---

Buitengebied


* Geen.

---

Verkeersvragen

Hebt u vragen, klachten en/of problemen op het gebied van verkeerszaken en verkeersveiligheid binnen de gemeente Dronten dan kunt u uw vraag (bij voorkeur) mailen aan verkeer@dronten.nl of bellen naar tel. (0321) 388 327.

Naar boven