Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 29 maart 2009

* AUTOMOBILIST OVERLEDEN NA AANRIJDING
Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam is zondagochtend overleden na een aanrijding op de A20.
De Rotterdammer reed omstreeks half zes in de richting van Gouda toen hij ter hoogte van de afslag Capelle aan den IJssel de macht over het stuur verloor. De auto reed tegen een vangrail en kwam op de rijksweg tot stilstand. Een auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Gouda, kon de auto niet meer ontwijken waarna een aanrijding ontstond.
Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* TRAM ONTSPOORD; POLITIE ARRESTEERT VIER VERDACHTEN

Politiemensen van het district Noord hebben zondag vier minderjarige Rotterdammers aangehouden nadat op de Stadhoudersweg een tram was ontspoord.
Zaterdagavond rond half elf ontspoorde een tram op de Stadhoudersweg. In de tram zaten meerdere passagiers, maar zowel de passagiers als de bestuurder raakten niet gewond. Wel liep de tram, de rails en de weg schade op.
Na onderzoek bleek dat er voorwerpen op de rails waren gelegd en dat dit de oorzaak van de ontsporing was. Mede dankzij getuigenverklaringen kon de politie de identiteit van de verdachten achterhalen. De vier Rotterdammers, van 15, 16, 17 en 17 jaar oud, zijn die nacht in hun woning gearresteerd. De politie gaat met de RET, gemeente Rotterdam en in overleg met justitie bekijken hoe de schade op het viertal verhaald kan worden.


* MAN GEWOND NA STEEKPARTIJ
De recherche van het district Rotterdam-Centrum onderzoekt een steekpartij in de Gouvernestraat.
In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks twee uur, werd een 27-jarige Rotterdammer het slachtoffer van een steekpartij in een woning aan de Gouvernestraat. De Rotterdammer raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie heeft een onderzoek in de woning ingesteld en de namen van meerdere mensen genoteerd die op het moment van de steekpartij in de woning waren.
De recherche stelt een nader onderzoek in naar de verdachte van de steekpartij.


* OVERVAL VIDEOTHEEK
BARENDRECHT - De recherche van het district Zuid is een onderzoek gestart naar de verdachten van een gewapende overval op een videotheek aan de Avenue Carnisse.
Zaterdagavond rond half elf kwamen twee mannen de videotheek in en bedreigden een medewerker met een vuurwapen. Onder bedreiging moest de man een geldbedrag afgeven.
De politie heeft direct na de melding met meerdere politiewagens een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld. Hierbij werden de verdachten niet meer aangetroffen. Nader onderzoek zal naar de aanhouding van de overvallers moeten leiden.


* RECHERCHE ONDERZOEKT OVERVAL WONING
De politie is een onderzoek gestart naar de daders van een overval op een woning aan de Oude Watering.
Rond tien uur zaterdagavond drong een aantal mannen de woning in en bedreigde de bewoner, een 31-jarige man, met een vuurwapen. Met onbekende buit gingen de overvallers er vandoor. De recherche onderzoekt de overval en in hoeverre deze te maken heeft met het bezit van verdovende middelen of de handel daarin.

Zaterdag 28 maart 2009


* WEEKENDARRANGEMENTEN IN WATERWEG-NOORD
VLAARDINGEN/MAASSLUIS/SCHIEDAM - Vier verdachten die afgelopen nacht zijn aangehouden, hebben bij de politie Waterweg-Noord een weekendarrangement gekregen.
Op de Nieuwstraat in Maassluis heeft een 30-jarige man zonder vaste verblijfplaats een weekendarrangement gekregen. De verdachte werd vrijdagavond aangehouden nadat hij in een café aan de Nieuwstraat een medewerkster van het café had geschopt. Zij liep hierbij beenletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zou de man twee andere werknemers hebben mishandeld. Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagavond een 40-jarige man uit Maassluis aangehouden voor vernieling en bedreiging. De verdachte had die avond in een café aan de Lange Haven in Schiedam het verzoek gekregen weg te gaan, omdat hij na een eerder incident een toegangsverbod had gekregen. De verdachte ging met stoelen gooien, schold diverse mensen uit, pakte de barman bij zijn keel en gooide een jas van een klant in het water. Toen hij niet meer binnen gelaten werd schopte hij tegen de voordeur aan en gooide twee fietsen het water in. Gealarmeerd politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en hoorde van getuigen dat de man had geprobeerd de ruiten van een ander café in te slaan toen hem de toegang werd ontzegd. Tijdens de aanhouding verzette de Maassluisenaar zich en schold de politiemensen uit. Ook bedreigde hij een politieman.
De verdachte is in verzekering gesteld.
Na een vechtpartij tussen een aantal mensen in een café aan de Oosthavenkade heeft de politie zaterdag in de vroege ochtenduren een 23-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. De aanleiding van de vechtpartij is nog onbekend. Tijdens de vechtpartij raakte een 27-jarige man uit Vlaardingen gewond aan zijn hand. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* BRAND IN WONING
Bij een brand in een woning aan de Obrechtstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 mensen (licht) gewond geraakt. Bewoners van omliggende woningen hebben tijdelijk hun woning moeten verlaten.
De brand brak, door nog onbekende oorzaak, rond kwart over twee uit. De politie en brandweer hebben woningen ontruimd. In totaal zijn 12 mensen, waaronder ook kinderen, naar een ziekenhuis gebracht, met name vanwege teveel ingeademde rook. In een RET-bus werden 24 bewoners opgevangen.
De brandweer gaf rond half drie het sein brand meester. De bewoners konden een klein uurtje later weer hun woning in. De bewoners van de woning waar de brand was ontstaan, konden vanwege de schade nog niet terug hun woning in.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN VERNIELING AUTO

Politiemensen van het district Noord hebben vrijdagvond een 15-jarige
Rotterdammer gearresteerd voor vernieling van auto's. Een getuige meldde rond half acht dat er auto's werden vernield op de Ceintuurbaan. De politie zag op de Ceintuurbaan een jongen wegrennen die na een achtervolging werd aangehouden. Tijdens een onderzoek in de omgeving zagen de agenten meerdere geparkeerd staande auto's met kapotte spiegels. Later op de avond meldden drie vrienden van de verdachte, Rotterdammers tussen de 12 en 15, zich op het politiebureau. Zij bekenden de vernielingen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEROVING
Politiemensen van het district Zuid hebben vrijdagmiddag een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden op verdenking van een beroving. Donderdagmiddag rond 12 uur werd een toiletjuffrouw van openbare toiletten op winkelcentrum Zuidplein van haar geld beroofd. Hierbij had de dader haar een duw gegeven. De verdachte werd herkend op camerabeelden toen hij de volgende dag weer in het winkelcentrum was. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


* PIZZAKOERIER BEROOFD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De recherche van het district Oost stelt een uitgebreid onderzoek in naar een beroving van een pizzabezorger. Vrijdagavond rond kwart voor zeven werd het 17-jarige slachtoffer uit Rotterdam op de 's Gravenweg bedreigd met een vuurwapen door twee jongens op een scooter. Onder bedreiging moest de Rotterdammer geld afgeven. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de verdachten.


* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGE INBREKERS

SCHIEBROEK - Politiemensen van het district Noord hebben kort na een inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag drie Rotterdammers (16 en 17 jaar) aangehouden.
Rond kwart over één 's nachts kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een restaurant aan de Hoge Limiet. De politie stelde direct een onderzoek in en arresteerde drie verdachten op de Ringdijk. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De ouders van de verdachten zijn op de hoogte gebracht.