Ingezonden persbericht


EspritXB verzorgt (data-)netwerk en VoiP-oplossingen voor Arbo Unie

Landelijk netwerk, lokaal contact

Almere, 30 maart 2009 - Hoe houd je als dienstverlener met 80 vestigingen toch één gezicht naar de buitenwereld? En hoe communiceer je landelijke diensten, die ook een lokaal gezicht moeten hebben? Een spraak- en datanetwerk legde de basis voor deze oplossing bij Arbo Unie. Aanbieder EspritXB zorgde voor de dienst, de uitrol en de implementatie.

Arbo Unie is de grootste onafhankelijke arbodienstverlener van Nederland en ontstaan uit allerlei kleine bedrijfsgezondheidsdiensten, waarbij elk voormalig bedrijf zijn eigen ICT-oplossingen kende. EspritXB, aanbieder van ICT- en Telecommunicatiediensten, legde met een wire carring netwerk een basis voor een uitstekende uniforme oplossing. Ook zorgde EspritXB voor de implementatie en uitrol van VoiP-oplossingen.

Het netwerk is inmiddels in alle locaties succesvol uitgerold. Omdat alle locaties voorheen van diverse systemen gebruik maakten, levert het vernieuwde netwerk in een aantal gevallen een gigantisch performance verbetering op van 30 tot maar liefst 400%. "Vooral locaties die voorheen weinig bandbreedte hadden, beleefden een enorme vooruitgang. Bijvoorbeeld als ze bestanden moeten printen waarin veel kleur wordt toegepast", verklaart Informatiemanager Bert Heskes van Arbo Unie.

VoiP-oplossing

De volgende stap na het uitrollen van het netwerk, is het implementeren van VoiP-telefonie op de diverse locaties. "De diverse locaties maken nu gebruik van verschillende oplossingen voor telefonie. Waar mogelijk gaan we nu over tot VoIP", aldus Heskes.

Arbo Unie koos hierbij voor een zogenaamd dubbel-nummer-programma. Dat betekent dat ieder toestel zowel te benaderen is via een landelijk 088- nummer, als via het lokale netnummer. Dat heeft als voordeel dat Arbo Unie intern niet met doublures in de nummering te maken heeft. "Het mooie is dat we nu met een landelijk netwerk toch lokaal bekendheid blijven houden via het netnummer. Tegelijkertijd kunnen we via het 088-nummer landelijke generieke diensten communiceren."

De keuze voor EspritXB werd genomen op basis van een aanbesteding. "EspritXB deed ons het beste voorstel op basis van de combinatie van bandbreedte, functionaliteit, dekking en tariefstelling", verklaart Bert Heskes. "Wij zijn uitermate tevreden met de wijze waarop EspritXB de diensten aan ons levert, en over de wijze waarop alles wordt gecommuniceerd. Ook als dingen eens tegenzitten, wat in het echte leven natuurlijk altijd gebeurt, werd er goed teruggekoppeld. Dat vind ik uitermate professioneel."

Over Arbo Unie

Arbo Unie is de grootste onafhankelijk arbodienstverlener van Nederland. Meer dan een derde deel van de Nederlandse beroepsbevolking is inmiddels klant van Arbo Unie. Bij Arbo Unie werken ruim 2000 mensen verspreid over heel Nederland. www.arbounie.nl

Over EspritXB

EspritXB is in juli 2008 ontstaan uit de overname van XB door Esprit Telecom. Het bedrijf levert ICT- en Telecommunicatiediensten aan zakelijke en not-for-profit ondernemingen in Nederland. www.espritxb.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht