Gemeente Eemnes

Persberichten

Evaluatie actie kerstpakketten 2008

De dankbaarheid voor deze gulle gift was groot. Voor mensen die langdurig van het minimum moeten rondkomen is een feestelijk kerstpakket een welkome aanvulling op hun dagelijks bestaan. Hartverwarmende reacties, veel ontroerde en dankbare mensen. Duidelijk is geworden dat een dergelijke actie een lichtpuntje kan zijn in de donkere decembermaand.

In 2008 hebben we ook opgeroepen om (overtollige) kerstpaketten in te leveren bij de gemeente. Ook deze actie was succesvol! De goederen uit deze paketten zijn eveneens terecht gekomen bij de allerarmsten in onze samenleving. Namens hen dank voor dit gulle gebaar!

Onlangs is de actie met alle betrokken partijen geëvalueerd en vastgesteld dat de actie succesvol is verlopen. Tevens is de intentie uitgesproken om deze actie in december 2009 te herhalen. Een goed initiatief nu dit jaar de krediet- en economische crisis meerdere gezinnen kan (zal) raken. Een steun in de rug is dan extra welkom!

De gemeente Eemnes is alle betrokken partijen zeer erkentelijk voor de spontane bijdragen om deze actie tot een succes te maken. Eens te meer is gebleken: Samen kunnen we het verschil maken!

Roland van Benthem
Burgemeester

(Gepubliceerd 30-03-2009)