Ingezonden persbericht


Persbericht

30 maart 2009

SD Worx investeert in verdere internationale groei met overname Franse Spirale en introductie merknaam in Frankrijk en Duitsland

SD Worx blijft zijn positie in Europa verstevigen. Na de overname van het Franse Spirale, eind 2008, voert de HR-dienstverlener nu een naamsverandering door voor al zijn Franse en Duitse activiteiten. LOGI-RH, Spirale en ACCURAT dragen vanaf nu de naam SD Worx. Zowel de overname van payroll-dienstverlener Spirale als de naamsverandering passen in de groei van SD Worx tot de kwalitatieve nummer één in payroll-dienstverlening in Europa.

Nu ook SD Worx in Frankrijk en Duitsland
Al in 2007 nam SD Worx de Franse payroll-softwareleverancier LOGI-RH over. Eind 2008 versterkte SD Worx met de overname van Spirale zijn positie in Frankrijk. Spirale is al ruim 10 jaar de vaste partner van SD Worx in Frankrijk en is gespecialiseerd in de outsourcing van payroll en HR voor een honderdtal klanten. De twee Franse dochters van SD Worx zijn intussen geïntegreerd tot één bedrijf dat onder de naam SD Worx systemen en diensten aanbiedt op het vlak van payroll, tax & legal en HR automation. "Daarmee hebben we een uniek aanbod op de Franse markt", zegt Bart Alkemade, general manager van SD Worx International. "We exporteren bij wijze van spreken het Belgische sociaal secretariaatsmodel naar Frankrijk en we passen het aan de lokale behoeften aan."

In Duitsland nam SD Worx vorig jaar ACCURAT over, een sterke lokale speler met eigen software en een uitgebreid dienstenpakket. "Ook in Duitsland gaan we vanaf nu met de merknaam SD Worx naar de markt", aldus Bart Alkemade. "We bieden immers in al onze buitenlandse filialen de combinatie van payroll, tax & legal en HR automation aan. Telkens met focus op outsourcing en diensten en op de combinatie van lokale expertise met internationale dienstverlening. Dat maakt ons uniek in Europa."

Crisis verandert niets aan internationale plannen
"De economische crisis verandert niets aan onze internationale groeiplannen", stelt Bart Alkemade. "Integendeel. Het is voor onze klanten meer dan ooit van belang dat ze een beroep kunnen doen op de vertrouwde service van SD Worx in alle landen waar ze werknemers hebben. Daarom blijven wij verder kijken naar mogelijkheden in andere landen. Zowel voor overnames als voor de uitbouw van ons PAYCIRCLE-netwerk waarmee we nu al - naast de vijf landen waar we eigen kantoren hebben - in 21 landen diensten aanbieden."