Gemeente Bronckhorst
---


Participatieraad gemeente Bronckhorst in oprichting

B en w van Bronckhorst willen een participatieraad instellen die mee kan denken over het gemeentelijk beleid en de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet kent een regeling die participatie van inwoners en andere belangstellenden regelt bij het tot stand komen van het beleid.

Samenstelling participatieraad
De participatieraad bestaat uit een representatieve vertegenwoordiging van (potentiële) vragers van maatschappelijke ondersteuning. Het gaat om 12 leden (vanuit de verschillende prestatievelden van de Wmo, maar ook een vertegenwoordiger vanuit de Wwb (Wet werk en bijstand) en de Wsw (Wet sociale werkvoorziening). De raad functioneert onafhankelijk en krijgt naast de leden daarom een onafhankelijk voorzitter en secretariaat. De te benoemen leden moeten een bepaald maatschappelijk veld (achterban) vertegenwoordigen. De participatieraad krijgt een eigen budget.

De gemeente kent nu nog aparte cliëntenraden voor de Wmo en Wwb. Deze gaan op in de nieuwe participatieraad. De gemeenteraad beslist in mei over het plan. Het is de bedoeling dat de participatieraad voor de zomervakantie in functie is.

Hengelo (Gld), 30 maart 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --