Ingezonden persbericht


MANSYSTEMS VERKRIJGT EUROPESE ERKENNING ALS DATACENTER SPECIALIST

Nederlands bedrijf Mansystems verwerft status als endorser van de European Code of Conduct for Datacenters

Barneveld, 30 maart 2009 - Mansystems, de Europese Service & Governance Management specialist, is endorser geworden van de European Code of Conduct for Datacenters en verkrijgt hiermee Europese erkenning als datacenter efficiëntie specialist. De Code of Conduct is een initiatief van de Europese commissie, ontwikkeld om datacenterexploitanten en -eigenaars te informeren en te stimuleren om hun energieverbruik op een rendabele manier te verminderen. Het Nederlands bedrijf Mansystems zal de komende jaren haar leiderschap in dit gebied middels best practices promoten in de Europese Unie.

Datacenter efficiëntie is een actueel onderwerp. De steeds groeiende energierekening en daarmee gepaarde CO2 uitstoot als gevolg van de enorme groei van de vraag naar IT-capaciteit, zorgt ervoor dat datacenters zullen moeten veranderen. Het energiegebruik van datacenters is niet langer alleen een bedrijfs-, maar tevens een maatschappelijk probleem. Er wordt geschat dat 2% van de wereldwijde CO2 uitstoot te wijten is aan IT (Bron: Gartner). Mansystems heeft een oplossing hiervoor ontwikkeld, de FastTrack analyse. Met deze analyse wordt snel inzichtelijk gemaakt waar en hoe besparingen gerealiseerd kunnen worden en hoe een organisatie kan voldoen aan de Europese richtlijnen voor energie-efficiënte datacenters.

"De uitstoot van één server in een datacenter kan worden vergeleken met de CO2 uitstoot van één SUV. Deze hoge CO2 uitstoot is een steeds groter wordend probleem en er zullen steeds meer datacenters bijkomen door de groeiende behoefte aan data-opslag. Met onze analyse en oplossingen hopen wij bedrijven op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondersteunen om zo goed mogelijk om te gaan met de energiekosten en de CO2 uitstoot van datacenters", zegt Ronald Hobma, VP Sales Mansystems.

Om de efficiëntie te verbeteren in de totale IT-keten van een organisatie heeft Mansystems een holistische en benadering ontwikkeld. Deze benadering is gebaseerd op de aanbevelingen van de Europese commissie aangevuld met kennis en ervaring van Mansystems. De Data Center Efficiency dienstverlening van Mansystems is gericht op het optimaal inzetten van mensen en middelen binnen een datacenter waarmee kostenreducties tot 50% gerealiseerd kunnen worden.

Mansystems heeft meer dan 15 jaar ervaring met de ontwikkeling, implementatie en operatie van service management processen en tooling. "Door onze jarenlange en nauwe betrokkenheid bij een grote verscheidenheid aan klanten zagen wij de behoefte en zelfs noodzaak ontstaan om de traditionele aanpak op IT-Service management te verbreden met de onderliggende IT -en Data Center infrastructuur. De sterk toegenomen (energie) kosten, de onverminderd groeiende vraag naar IT-capaciteit in combinatie met de disproportionele beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, vergt een fabrieksmatige aanpak, wat ook terug is te zien in onze consultancy oplossing, de FastTrack analyse.", aldus Ronald Hobma, VP Sales Mansystems.

Over Mansystems
Mansystems is een toonaangevend bedrijf op het gebied van service management en zakelijke dienstverlening. Mansystems levert software op het gebied van service management, planning & scheduling en regie voering. Bovendien is Mansystems gespecialiseerd in dienstverlening op het gebied van service management, functioneel & technisch applicatiebeheer en business process consulting.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Carolien Hoogerwaard
Tel: 020-5304346
Email: carolien.hoogerwaard@text100.nl