Ingezonden persbericht


Avaya Aura: een nieuwe generatie Unified Communications-oplossingen

SIP UC-architectuur vereenvoudigt communicatie met architectuur voor flexibele verbinding van gebruikers, applicaties en systemen

Nieuwegein, 30 maart 2009 - Avaya luidt een nieuw tijdperk in bedrijfscommunicatie in. Dit doet het bedrijf met de lancering van een nieuwe architectuur: Avaya Aura. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudig hun verschillende communicatieoplossingen op uiteenlopende locaties integreren - ongeacht uit welke oplossingen van welke leveranciers de communicatieomgeving bestaat. Zo vereenvoudigt Avaya Aura complexe communicatienetwerken en verlaagt het bedrijf de infrastructuurkosten. Daarnaast voorziet de architectuur medewerkers snel van spraak-, video-, messaging-, presence- en webapplicaties, waar ze zich ook bevinden. Avaya Aura is vanaf mei 2009 wereldwijd beschikbaar.

Avaya Aura Session Manager ondersteunt de nieuwe Aura-architectuur. Dit is een op open standaarden gebaseerde Session Initiation Protocol-oplossing (SIP) waarmee gebruikers de controle over de integratie van communicatie en applicaties centraal kunnen uitvoeren. Session Manager reguleert een breed scala van communicatieapplicaties en -systemen door applicaties los te koppelen van het netwerk. Daardoor kan de oplossing diensten toewijzen aan gebruikers, afhankelijk van de gewenste functionaliteit. Zo zijn gebruikers hiervoor niet langer afhankelijk van waar ze werken of de mogelijkheden van het systeem waarmee ze verbonden zijn. Op deze manier zorgt Session Manager voor minder complexiteit en biedt het een solide basis voor een breed opgezette Unified Communications-strategie.

Avaya Aura biedt kostenbesparingen in deze moeilijke economische tijd. Bedrijven kunnen hun apparatuur en applicaties van verschillende leveranciers blijven gebruiken en toch profiteren van één flexibele infrastructuur. Deze eenvoudige, innovatieve infrastructuur levert bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen op. Ze profiteren van een snelle Return On Investment (ROI) op de korte termijn en meer flexibiliteit op de langere termijn.

De technologie van Avaya Aura speelt ook in op een belangrijk probleem waar bedrijven tegenwoordig mee kampen: het integreren van sociale media in een effectieve bedrijfsoplossing. Door Avaya Aura te gebruiken, zijn bedrijven in staat communicatiemethoden voor consumenten veilig te integreren in hun bedrijfsvoering. Voorbeelden van dergelijke methoden zijn sociale media als Facebook, Twitter, sms- en peer-to-peer-communicatie. Zo kunnen bedrijven een communicatiesessie aanvullen met een deelnemersprofiel van sociale-netwerksites. Dat vereist wel meer informatie dan voorhanden is met de huidige functies, zoals Caller ID. Daarbij vraagt dit om een uitgebreidere aanwezigheidsmelding die het nut en de uitkomst van een sessie positief kan beïnvloeden. Bedrijven kunnen ook widgets van sociale netwerken toevoegen om real-time communicatie te faciliteren en hun klantenserviceactiviteiten te verbeteren.

"Met Avaya Aura kunnen bedrijven hun investeringen in zakelijke-communicatieoplossingen snel terugverdienen. Daarbij stelt deze infrastructuur ze in staat om applicaties te ontwikkelen en te implementeren, die hun operationele prestaties verbeteren", zegt Kevin Kennedy, President en CEO van Avaya. "Er zijn voorbeelden van bedrijven die met SIP-routering trunking-kosten met twintig tot zestig procent hebben teruggebracht. Met deze nieuwe architectuur wordt de manier van communiceren niet bepaald door het netwerk, maar door de gebruiker en de applicaties."

"Elke stap in het migratieproces van TDM- naar IP-communicatie moet operationele en zakelijke voordelen voor het omgaan met de legacy- en nieuwe infrastructuur opleveren ", zegt Abner Germanow, directeur Enterprise Comms Infrastructure Research bij IDC. "Door de recessie zijn het verkleinen van de communicatiecomplexiteit en kostenverlaging pure noodzaak geworden."

Avaya Aura biedt de volgende voordelen

* Mogelijkheid om nieuwe applicaties te creëren en deze snel beschikbaar te stellen aan gebruikers op elke locatie.
* Mogelijkheid om applicaties af te stemmen op individuele gebruikersprofielen. Hierdoor beschikken medewerkers overal ter wereld over bepaalde features, ongeacht het aanwezige systeem of het apparaat waarmee ze verbonden zijn.
* Centraal te beheren, bedrijfsbreed nummerplan en 'on-net'-telefonie, wereldwijde routering van gesprekken op basis van de laagste kosten en PSTN-toegang vanaf de meest kosteneffectieve locatie. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.
* Avaya-infrastructuur maakt lokale applicatieservers overbodig en optimaliseert de softwarelicentieverlening bedrijfsbreed in plaats van per locatie.
* Avaya Aura is uit te breiden tot maximaal 250.000 gebruikers en 25.000 locaties.

Avaya Aura omvat de volgende Unified Communications-functionaliteit.
* Communication Manager. Avaya heeft van dit vlaggenschipproduct van haar spraak- en telefoniesoftware een feature-server gemaakt. Hiermee kunnen organisaties gebruiksvriendelijke innovaties van het Avaya PBX-platform aanbieden als SIP features en -diensten. Session Manager coördineert deze features en diensten.
* Presence Services - voorheen bekend als Intelligent Presence Services. Deze functie heeft een meer centrale plaats in het hart van de communicatieomgeving ingenomen. Hiermee beschikken gebruikers over uitgebreidere mogelijkheden om hun aanwezigheid aan te geven. Ze kunnen bijvoorbeeld hun aanwezigheidsmeldingen van verschillende bronnen en leveranciers combineren. Dit biedt een nauwkeuriger inzicht in de beschikbaarheid van een werknemer of een werkgroep.
* Application Enablement Services and Integrated Manager.
* Voor bedrijven met verschillende vestigingen biedt Avaya Aura Branch Edition uitkomst. Deze oplossing biedt de Avaya Aura-functies aan als SIP-oplossingen ter vervanging van belangrijke systemen op kleinschalige bedrijfsvestigingen. Dit stelt bedrijven in staat zich te ontwikkelen van een organisatie met losstaande vestigingen tot één compleet, via SIP-technologie verbonden bedrijf.
* Mkb-ondernemingen beschikken met Avaya IP Office Customer Call Reporter over een nieuwe online applicatie voor het in kaart brengen en meten van klantenservice- en agent-productiviteitsniveaus.

Avaya Strategic Communications Consulting, het nieuwe adviesnetwerk van Avaya, ondersteunt Avaya Aura. Dit netwerk helpt bedrijven om hun communicatie te verbeteren op basis van geavanceerde communicatietechnologie. Avaya biedt via het Avaya DevConnect-programma een van de breedste portfolio's met geavanceerde communicatieapplicaties en een uitgebreide community van onafhankelijke softwareontwikkelaars.

De Branch, Standard en Enterprise Editions van Avaya Auro zijn eenvoudig aan te schaffen via Avaya en via geautoriseerde kanaalpartners op basis van het eerder aangekondigde 'All-Inclusive'-pakket.

Eerste applicatie voor Avaya Aura: Avaya Intelligent Customer Routing

Avaya lanceert eveneens een nieuwe contactcenteroplossing. Dit is de eerste oplossing die de voordelen van SIP-technologie van Avaya Aura benut. Avaya Intelligent Customer Routing helpt bedrijven om de klantervaring te verbeteren en zorgt tegelijkertijd voor meer efficiency en kostenbesparingen van het contactcenter. De oplossing gebruikt SIP-technologie om klanten door te verbinden met de juiste contactcenter-agents en hen te voorzien van de juiste informatie. Dit doet Avaya Intelligent Customer Routing gegarandeerd via de snelste route.

Vooral organisaties waarbinnen klantenservice een centrale rol speelt, profiteren van de SIP-technologie van Avaya Intelligent Customer Routing. Contactcenters kunnen hiermee klantcommunicatie en -informatie eenvoudiger effectief routeren naar locaties wereldwijd. Dit kan via systemen die bestaan uit oplossingen van uiteenlopende leveranciers. Op deze manier zijn organisaties in staat de kennis van hun agents en experts optimaal te benutten - ongeacht hun apparatuur en locatie. Dit resulteert in veel klantvoordelen, zoals snellere en intelligentere omgang met bellers die in de wacht staan.

Avaya Intelligent Customer Routing koppelt niet alleen iedere klant aan de juiste agent, de oplossing zorgt daarnaast ook voor een betrouwbaarder overdracht van de klantinformatie naar de agent. Dit voorkomt veelvoorkomende frustraties onder klanten. Bijvoorbeeld door de wachttijd te verkorten, door te voorkomen dat klanten bepaalde informatie moeten herhalen en door klanten een terugbeloptie aan te bieden als de wachttijd te lang is. Daarnaast maakt de oplossing het mogelijk om de klant te ondersteunen met persoonlijke berichten tijdens zelfservicehandelingen op basis van zijn/haar persoonlijke profiel. Wanneer een klant bijvoorbeeld bekendstaat als iemand die regelmatig vliegt, kan de oplossing hem/haar voorzien van interessante informatie op basis van eerdere vliegreizen, interesses en geplande trips.

Avaya Intelligent Customer Routing is vanaf nu verkrijgbaar in de EMEA-regio via Avaya en haar kanaalpartners.

####

Over Avaya

Avaya is wereldwijd marktleider in zakelijke communicatiesystemen. Het bedrijf levert Unified Communications, contactcenteroplossingen en gerelateerde diensten direct en via zijn partnerkanaal aan vooraanstaande organisaties over de gehele wereld. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op Avaya voor state-of-the-art communicatie die de efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiekracht verbetert.