Politie Amsterdam-Amstelland



Update overleden diamantair / Pekelharingstraat, Amsterdam (30/03/09)

De politie heeft een 22-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op de diamantair, vorige week maandag. De 54-jarige diamantair is hierbij overleden. Het slachtoffer was op het moment van de overval samen met zijn echtgenote in de woning. De vrouw heeft na de overval via familie alarm geslagen. De aangehouden verdachte is een bekende van de politie. Naar andere daders wordt nog een onderzoek ingesteld.

Hieronder het eerder verstuurde persbericht van maandag 23 maart j.l.:

23 maart 2009 / Diamantair overleden na overval woning / Pekelharingstraat / Ellie

Bij een overval in zijn woning aan de Pekelharingstraat in Amsterdam Oost is vanmorgen rond vier uur een 54-jarige particuliere juwelenhandelaar overleden. Op dit moment zijn rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing bezig met het technische onderzoek. Naar de daders wordt gezocht.

Mogelijk later meer.

Aanhoudingen voor bezit van vuurwapens / Amsterdam (30/03/09)

De politie heeft zaterdagmiddag op de Prins Hendrikkade twee 12-jarige jongens aangehouden, omdat ze in het bezit waren van een vuurwapen.

Na een melding dat de jongens met een wapen waren gezien op de pont over het IJ, werden ze op de Prins Hendrikkade onderschept. Na hun aanhouding bleek dat ze het wapen in het riet langs de waterkant hadden gevonden. De politie nam het vuurwapen in beslag en doet onderzoek naar de herkomst.

Zondagmiddag werden vijf jongens tussen 14 en 16 jaar oud aangehouden op de Derde Schinkelstraat. Ook hier kreeg de politie een melding van vuurwapenbezit. Na de aanhouding bleek het om nepwapens te gaan die bedriegelijk echt leken.