Persbericht

HP introduceert nieuwe form factor: Compaq CQ2100

Amstelveen, 30 maart 2009 -- HP lanceert met de CQ2100 een nieuwe form factor tegen een ongekend laag prijspeil op de Nederlandse markt. Daarnaast introduceert het bedrijf vandaag een aantal consumenten desktop PC's en monitoren met een vernieuwde vormgeving en met krachtige en innovatieve features.

De Compaq CQ2100 is klein, multifunctioneel, energie-efficiënt en levert alles wat nodig is om Internet te gebruiken en e-mail te versturen. Het formaat van de Compaq CQ2100 is slechts een derde van dat van een traditionele PC.

De nieuwe HP Pavilion p6000 en Compaq Presario CQ5000 hebben een opvallende buitenkant: glanzende, diep zwarte pianolak met een chromen afwerking. De uitrusting is ook opvallend: krachtige processoren, vaste schijven met hoge capaciteit, de nieuwste beveiligingsmaatregelen, uitgebreide aansluitmogelijkheden en een uitstekende kwaliteit digitaal geluid. Microsoft Windows Vista(TM) Home Premium zorgt voor de beste all-round prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging.

Compaq CQ2100 Desktop PC

cid:image003.jpg@01C9B112.441A45F0
De afmetingen van de Compaq CQ2100 bedragen een derde van die van traditionele desktop PC's. De CQ2100 past dan ook in iedere kamer en op ieder bureau. Met deze nieuwe form factor richt HP zich specifiek op Internetgebruikers en e-mailers. Het product heeft geen zware specificaties, maar is wel multifunctioneel en heeft waar de basisgebruiker om vraagt: een 6-in-1 geheugenkaartlezer, een DVD brander, wireless-LAN en gewone netwerkaansluiting en een 160 GB vaste schijf. De Compaq CQ2100 is vanaf april verkrijgbaar voor een adviesprijs van ¤ 269 inclusief BTW.
HP Pavilion p6000 Desktop PC

De HP Pavilion p6000 heeft een klassieke look & feel en zit vol met de nieuwste technologieën die garant staan voor indrukwekkende prestaties en digitaal entertainment. Of het nu gaat om het branden van muziek en video's, het opslaan van foto's of het afspelen van DVD's, de HP Pavilion P6000 maakt digitale content en persoonlijk entertainment leuk en eenvoudig. Belangrijkste features: een SuperMulti DVD bander, 15-in-1 geheugenkaartlezer en een optionele bay voor een HP Pocket Media Drive (apart verkocht).

Daarnaast zorgen krachtige Intel/AMD Quad-en Dualcore processor technologie, geavanceerde ATI/NVIDIA graphics, HP MediaSmart software en aansluitingen aan de voor- en zijkant voor al de power en prestaties die nodig zijn voor zorgeloos computeren. Sommige modellen in deze serie hebben geïntegreerd Wi-Fi zodat de gebruiker eenvoudig contact kan maken met het Internet of het netwerk thuis.

Prijs en beschikbaarheid: de HP Pavilion p6000 Desktop PC is beschikbaar vanaf april 2009 voor een richtprijs van ¤599(1) inclusief BTW.

Compaq Presario CQ5000 Desktop PC

De praktische Compaq Presario CQ5000 Desktop PC heeft een klassiek en elegant design dat mensen die van slank en stijlvol houden zal aanspreken, terwijl de prijs en het gebruikersgemak juist studenten en families die voor de eerste keer een PC kopen, zal aanspreken.

De Compaq CQ5000 maakt essentiële functionaliteit en gebruik mogelijk, door een paneel met aansluitingen met onder andere een ingebouwde optische schijf, twee USB poorten en een 6-in-1 geheugenkaartlezer. Dit is voorop de PC gemonteerd, zodat alle randapparatuur eenvoudig te benaderen is. Daarnaast zorgen Intel/AMD Quad-, Dualcore en Core2Duo processor technologie en geavanceerde ATI/NVIDIA graphics ervoor dat de Compaq CQ5000 krachtige prestaties voor de hele familie levert.

Prijs en beschikbaarheid: de Compaq Presario CQ5000 Desktop PC is beschikbaar vanaf april 2009 voor een adviesprijs inclusief BTW vanaf ¤3999 (1).

HP Premium beeldschermen voor consumenten: HP 2309m en HP 2159m

De HP 2309m en de HP 2159m monitoren leveren met hun 23-inch en 21-inch breedbeeld display de technologie voor consumenten die het beste op het gebied van high-definition beeld zoeken. Het 16:9 aspect ratio beeldscherm optimaliseert een complete HD experience in het meest ideale format voor het bekijken van multimedia content. Foto's en video's worden zonder vertekening getoond, dankzij het verwijderen van de zwarte 'letterbox' balken. Dit garandeert de integriteit van de originele content, pixel voor pixel.

Deze high-end monitoren zijn beiden uitgevoerd in een naadloos, dun design dat past bij de klassieke en elegante stijl van HP's nieuwe desktop PC's. Gebruikers zijn verzekerd van een superieure helderheid van het scherm, dankzij HP's exclusieve BrightView Technologie, die contrast en nuance van het beeldscherm verbetert, zodat kleuren levendiger en beelden realistischer worden weergegeven. Tegelijkertijd zorgt HP Power Sound voor krachtig en helder geluid.

Om de complete visuele experience mogelijk te maken, zijn de HP 2309m en 2159m ook voorzien van geavanceerde digitale connectiviteit, snelle response tijden, superieure dynamische contrast ratio's en HP Quick View modes voor films, foto's en games.

De HP Helium standaard is een modern en intelligent ontworpen monitorstandaard die kabels keurig opruimt en uit het zicht verwijdert. Het mechanisme waarmee het scherm versteld kan worden, maakt het mogelijk onder allerlei hoeken naar het scherm te kijken, zonder daarbij in te leveren op beeldkwaliteit. Zowel de HP 2309m als de 2159m hebben veel aansluitmogelijkheden dankzij VGA (mini D-sub) DVI-D & HDMI (HDCP) aansluitingen en de bijgesloten DVI kabel.

Prijs en beschikbaarheid: de HP 2309m en de HP 2159m zijn beschikbaar vanaf april 2009 voor een adviesprijs van respectievelijk ¤239(1) en ¤209(1).
HP Essential beeldschermen voor consumenten: HP 2309v, HP 2159v en HP 2009v

De 23-inch HP 2309v, de 21.5-inch HP 2159v, en de 20-inch HP 2009v zijn de nieuwe HP Essential monitoren, alle drie voorzien van een 16:9 ontspiegeld breedbeeld beeldscherm met 300 nits helderheid en een 1000:1 contrast. Gebruikers hebben de beschikking over HP Quick View modes voor films, foto's en games, evenals over HP Power Sound voor krachtig, all-round, visueel/audio plezier. Extra pluspunten van deze drie monitoren: vijf minuten on/off response time en My Display software. Ook deze monitoren hebben een HP Helium standaard en zijn voorzien van VGA (mini D-sub) aansluitingen en VGA kabel.

Prijs en beschikbaarheid: de HP 2309v, de HP 2159v en de HP 2009v zijn beschikbaar vanaf april voor adviesprijzen inclusief BTW vanaf respectievelijk ¤199(1), ¤179(1) en ¤139(1).

Compaq Q2159 Value beeldscherm voor consumenten

De 21,5 inch Q2159 is geoptimaliseerd voor entry-level gebruikers en is een basis beeldscherm dat er goed uitziet. De Q2159 biedt eenvoud en een gunstig prijspeil, maar ook een 16:9 ontspiegeld breedbeeld scherm met 300 nits helderheid en 1000:1 contrast. Extra voordelen voor gebruikers: vijf minuten on/off response time, 2x1 watt speakers, geïntegreerd aan de voorkant en het handige verstelmechanisme. De Q2159 is ook uitgerust met een VGA (mini D-sub) aansluiting en kabel. Prijs en beschikbaarheid: de Q2159 is beschikbaar vanaf april voor een richtprijs van ¤ 159(1) inclusief BTW.

(1) Prijs en beschikbaarheid kunnen variëren.

Hires beeldmateriaal

* HP Pavilion p6000 Series Desktop PC (0.6Mb)
* Compaq CQ5000 Series Desktop PC (0.6Mb)
* HP Premium Line Consumer Displays: HP 2309m (6Mb)
* HP Premium Line Consumer Displays: HP 2159m with p6000 (5.4Mb)
* HP Essential Line Consumer Displays: HP 2309v with p6000 (2.3Mb)
* Compaq Q2159 Value Line Consumer Display (1.4Mb)

Hi-res beeldmateriaal van de Compaq CQ2100 kunt u opvragen bij Aafke van Daelen van Hill & Knowlton 020-4044707, hpnlpressoffice@hillandknowlton.com

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten ­ van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.

This news release contains forward-looking statements that involve risks, uncertainties and assumptions. If such risks or uncertainties materialize or such assumptions prove incorrect, the results of HP and its consolidated subsidiaries could differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements and assumptions. All statements other than statements of historical fact are statements that could be deemed forward-looking statements, including but not limited to statements of the plans, strategies and objectives of management for future operations; any statements concerning expected development, performance or market share relating to products and services; any statements regarding anticipated operational and financial results; any statements of expectation or belief; and any statements of assumptions underlying any of the foregoing. Risks, uncertainties and assumptions include macroeconomic and geopolitical trends and events; the execution and performance of contracts by HP and its customers, suppliers and partners; the achievement of expected operational and financial results; and other risks that are described in HP's filings with the Securities and Exchange Commission, including but not limited to HP's Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended October 31, 2008. HP assumes no obligation and does not intend to update these forward-looking statements.

(c) 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

Contactvoor de redactie:

Els Ossewaarde, Country Category & Marketing Manager HP, Personal Systems Group

Els.Ossewaarde@hp.com


+31 302222737